Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Välkommen till Teknikhögskolans nyhetsrum! Här har vi samlat alla våra nyheter, intervjuer och kommande event men även tips och inspiration för dig som studerar hos oss eller har tagit examen.

Spana in våra nyheter för att ha koll på det senaste som händer hos oss! Vill du få en inblick i hur det är att plugga hos oss så ska du definitivt läsa en eller två intervjuer med våra studerande. Vi har även en del intervjuer med företag och ledningsgruppsmedlemmar som är med och skapar samt kvalitetssäkrar våra YH-utbildningar.

On top of that, så anordnar vi en hel del event så som informationsträffar, nätverksdagar och Meetups – både i våra lokaler och online, så om du inte vill missa vad som händer härnäst och som du kan vara med på; gå in och kika på Event-fliken! Förutom det, så är vi även med på olika mässor och inför dessa så lägger vi upp info om det också så att du vet var du kan träffa på oss på olika orter runt om i Sverige.

Pressrum

Följ Academedia (som vi på Teknikhögskolan är en del av) på Via TT för att vara säker på att inte missa några av våra pressmeddelanden.


Efter 25 år lämnade Johan industrin för en karriär som mätningsingenjör Featured blid Intervju

27/04/2021

Efter 25 år lämnade Johan industrin för en karriär som mätningsingenjör

När Johan närmade sig 50 år bytte han riktning i sin karriär. Han började studera till Mätningsingenjör i Göteborg. Idag är han snart färdigutbildad och har redan säkrat ett jobb som mätare. Här kan du läsa om hans karriärväxling och få svar på tre snabba frågor!

VD för Teodoliten: 1410 mil järnväg kräver fler mätningsingenjörer Featured blid Intervju

16/04/2021

VD för Teodoliten: 1410 mil järnväg kräver fler mätningsingenjörer

Anders Öryd sitter med i ledningsgruppen för Mätningsingenjör järnväg. Han har själv arbetat som mätningsingenjör i 14 år innan han till slut blev VD för mätkonsultbolaget Teodoliten. Vi ringde upp honom för att prata lite om yrkesrollen och det ökande behovet av mätningsingenjörer som är specialiserade på järnväg.

Besök Teknikhögskolan på digital YH-mässa Featured blid Event

23/03/2021

Besök Teknikhögskolan på digital YH-mässa

Årets YH-mässa blir digital! Den 25 mars 2021 kan du besöka oss i Studentums virtuella mässhallar och få svar på alla dina frågor om våra utbildningar.

Att börja studera i en pandemi Featured blid Intervju

17/03/2021

Att börja studera i en pandemi

Covid-19 har påverkat oss alla i olika utsträckning och allt fler har valt att börja studera. Erica, Walid och Magnus är tre av våra studerande som började plugga på grund av pandemin. Här berättar de mer om hur de landade i valet att börja läsa en YH-utbildning.

Öppen ansökningswebb för HT-21 Featured blid Nyhet

10/02/2021

Öppen ansökningswebb för HT-21

10 februari. Japp, idag har vi öppnat ansökan för dig som vill börja studera till höstterminen 2021.

Digitala informationsträffar för HT-21 Featured blid Event

09/02/2021

Digitala informationsträffar för HT-21

Funderar du på att börja studera och vill veta mer om våra YH-utbildningar? Anslut till våra digitala informationsträffar under våren! Valfritt & kostnadsfritt, såklart.