Välkommen till Teknikhögskolans nyhetsrum! Här har vi samlat alla våra nyheter, intervjuer och kommande event. Du hittar även tips och inspiration för dig som studerar eller har tagit examen.

Spana in våra nyheter för att ha koll på det senaste som händer hos oss! Under Event hittar du bland annat information om hur du kan träffa oss på kommande informationsträffar, mässor och Meetups. Vill du få inblick i hur det är att plugga hos oss? Då ska du definitivt läsa en eller två intervjuer med våra studerande. Vi har även intervjuer med företag och ledningsgruppsmedlemmar som är med och skapar våra YH-utbildningar.

Pressrum

Vill du vara säker på att inte missa några av våra pressmeddelanden? Följ AcadeMedia på Via TT (som Teknikhögskolan är en del av).


Irina läste till automationsingenjör, fick jobb på Siemens Featured blid Intervju

09/09/2021

Irina läste till automationsingenjör, fick jobb på Siemens

Irinas teknikintresse växte fram under gymnasiet och efter studenten valde hon att plugga till Automationsingenjör i Linköping. Idag jobbar hon som styrsystemkonstruktör på Siemens och berättar om hennes erfarenheter från branschen!

Korta YH-utbildningar öppnar för ansökan Featured blid Nyhet

29/06/2021

Korta YH-utbildningar öppnar för ansökan

Idag öppnar vi ansökan för årets korta YH-utbildningar! Distanskurser för dig som vill fördjupa, bredda eller förnya din kunskap med starter i september, oktober och november 2021.

Teknikhögskolan erbjuder fler korta YH-utbildningar Featured blid Nyhet

11/06/2021

Teknikhögskolan erbjuder fler korta YH-utbildningar

Igår kom beskedet om vilka korta YH-utbildningar vi på Teknikhögskolan blivit beviljade att starta 2021/2022! Spana in våra kompetenskurser för dig som yrkesverksam.

Nya coronariktlinjer: Återgång till undervisning på plats Featured blid Nyhet

31/05/2021

Nya coronariktlinjer: Återgång till undervisning på plats

Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd som börjar gälla från den 1 juni innebär att rådet om att utbildningar för vuxna bör erbjuda distansundervisning upphör att gälla. Läs om vår planering för att stegvis återgå till undervisning på plats.

Datacentertekniker gynnas av IT-branschens stora tillväxt Featured blid Intervju

27/05/2021

Datacentertekniker gynnas av IT-branschens stora tillväxt

Den kraftiga tillväxten av datacenter har skapat ett stort behov av utbildade tekniker. Vi har träffat ett av företagens VD som har varit med och utformat YH-utbildningen Data Center Technician (DCO). Här berättar Åsa Wikensten om teknikeryrket i IT-branschen.

Ansökan öppen för vinterstarter 2021/2022 Featured blid Nyhet

26/05/2021

Ansökan öppen för vinterstarter 2021/2022

Visste du att vissa av Teknikhögskolans utbildningar startar på vinterhalvåret? Japp, så är det! Nu öppnar ansökan för de utbildningar som startar kring årsskiftet 2021/2022.