Ferhats företag blev nominerat till Årets Nyföretagare

Ferhat Can är en av våra tidigare studerande som det har gått väldigt bra för. Han tog examen som Maskinkonstruktör med inriktning CAD/Design 2013 och efter det arbetade han som konstruktör i tre år inom bland annat försvars- och fordonsindustrin. Att arbeta som Business Manager var dock Ferhats mål för nästa steg i karriären. Han tog sin chans och startade eget företag, och idag titulerar han sig som Manager Business Developer.
Ferhat Can, tidigare studerande på Teknikhögskolan

Nominerad till Årets Nyföretagare

Tre år efter sin examen startade han ett konsultföretag som fokuserar på att hjälpa företag inom IT- och ingenjörsområdet med deras behov och produkter. I höstas blev de nominerade till Årets Nyföretagare 2018.

– Att få den fina utmärkelsen betyder väldigt mycket för oss på Find My Skills. Det är ett kvitto på att vi som nyföretagare har tagit oss in på marknaden, att vi gör skillnad och att det går bra för oss samtidigt som vi växer. Det är ett tecken på att vi är på rätt väg för att nå vårt mål om att vara 200 anställda och ha kontor runt om i landet där vi har kunder idag till år 2025. En obeskrivlig och härlig känsla!

Våga följa dina drömmar, för ingen annan kommer att förverkliga dem åt dig. Våga fråga, för frågar man inget får man inget veta.

– Ferhat Can, Manager Business Developer

Hur har CAD-utbildningen hjälpt dig att komma dit du är idag?

– Min tid på Teknikhögskolan var väldigt lärorik och den bästa delen var när jag fick komma ut på LIA (praktik). Där fick jag en klarare bild över hur företag tillämpar konstruktion och design. Jag tog även med mig en djupare förståelse för produktionsutveckling och design, något som jag tillämpar i mitt företag idag. Efter min utbildning hade jag erfarenheter inom konstruktion, vilket gjorde att jag blev attraktiv för arbetsgivare. I skolan lärde jag mig Catia V5 och under min tid som konsult blev jag ännu mer nischad mot programmet. Så jag certifierade mig och undervisade företag i programmet under två år. Jag arbetar fortfarande inom mitt utbildningsområde med enda skillnaden att jag inte konstruerar lika mycket som förut. Numera är jag ute hos företag och hjälper dem tillsätta rätt konsult på uppdrag.

Liknande artiklar

Projektarbete i CAD – från idé till färdig produkt
26 november, 2020 Intervju

Projektarbete i CAD – från idé till färdig produkt

Alice, Fredrik och David som pluggat till CAD-konstruktörer har utvecklat en helt unik...

Så skapar vi en jämlik bransch inom IT och teknik
26 februari, 2020 Nyhet

Så skapar vi en jämlik bransch inom IT och teknik

Betydligt färre kvinnor söker sig till teknik- och IT-utbildningar, och även i sin tur till själva b...

Thomas blev konstruktör på två år
19 november, 2019 Intervju

Thomas blev konstruktör på två år

Thomas läste till Piping Engineer i Göteborg. Idag arbetar han som konstruktör på Westerfo...