Blivande processoperatörer på besök hos Coca-Cola European Partners

Processoperatör livsmedel är en distansutbildning, men vid vissa speciella tillfällen under året anordnas platsträffar. Nu senast fick våra blivande processoperatörer besöka Coca-Cola i Jordbro, Stockholm. I slutet av dagen fick de studerande möjlighet att lämna intresse för att göra sin LIA-praktik där. Något som har lett till jobb för flera tidigare studerande!

Besöket började med en presentation av Coca-Cola som företag och deras medarbetare som skulle hålla i eftermiddagens aktiviteter. Klassen delades upp i små grupper och turades om att ta del av olika moment och platser i fabriken. De fick en rundtur av produktionen, det enorma lagret och ta del av Coca-Cola European Partners egna ”training center” – där nyanställa får lära sig att felsöka på automatiserade maskiner som används i fabriken, så att de därefter kan lösa eventuella problem på rätt sätt i produktionsprocessen.

Man fick en större inblick i hur det kommer att vara när man tagit examen och ska börja jobba inom branschen.

– Madeleine Laakso, studerande till Processoperatör livsmedel
Studerande processoperatörer inom livsmedel på studiebesök hos Coca Cola

Hållbarhet är viktigt för livsmedelsindustrin

Eftersom distansutbildningen har en hållbar inriktning och att man genom branschen kan göra stor skillnad för miljön, och inte minst att Coca-Cola har stor möjlighet att påverka, pratades det en del om hur de arbetar med hållbarhet.

– Vi fick lära oss att Coca-Cola i Sverige använder socker från Skåne och vatten från Mälaren och Hanvedens källa i sin produktion. Dessutom minskar de plastförbrukningen genom att använda 100% återvunnen plast i flaskorna som de producerar i Sverige. De gör även locken på pantburkarna tunnare för att spara på material. Så coolt att se och höra om, säger Madeleine Laakso.

Branschen är i behov av ännu fler processoperatörer

Livsmedelsindustrin är i stort behov av fler processoperatörer – något som stod klart redan innan studiebesöket. Det är just därför YH-utbildningar finns. Både för att hjälpa företagen med deras kompetensförsörjning och erbjuda personer en snabb och trygg väg till en ny karriär. Processoperatörsutbildningen som vi redan bedriver på distans från Stockholm tar till hösten in sitt tredje intag. Dessutom kompletterar vi detta med en till distansutbildning från Örebro som har tre nya intag framöver.

– Livsmedelsbranschen som är den fjärde största sektorn inom svenskt näringsliv har ett mycket stort rekryteringsbehov nu och framöver. Samtidigt avstår flera företag att rekrytera då det är svårt att hitta rätt personal med rätt kompetens. Därför har vi på Teknikhögskolan tillsammans med våra samarbetsföretag startat denna utbildning, säger vår utbildningsledare.

Följ med bakom kulisserna på Coca-Cola European Partners

Liknande artiklar

Blev kvalitetschef efter utbildning till processoperatör
24 maj, 2021 Intervju

Blev kvalitetschef efter utbildning till processoperatör

Från en utbildning till ett chefsjobb. Det gick snabbt för Steve att karriärklättra...

Hur är det att läsa en YH-utbildning?
5 juli, 2020 Tips

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Hur är det att läsa en YH-utbildning jämfört med att plugga på universitet och högskola? Studerande ...

10 tips för dig som läser på distans
10 september, 2017 Tips

10 tips för dig som läser på distans

Vi hjälper dig med planering vecka för vecka. Här är vår lista med värdefulla tips för dig som läser en distansutbildning!...