Marianne bytte yrke efter 12 år

Marianne Meijer är 41 år och bor i Brastad. Till sommaren tar hon examen som Bygg- och anläggningsledare från Teknikhögskolan Uddevalla – en utbildning som läses på halvfart för att kunna kombinera studierna med jobb. Innan hon började studera arbetade hon som byggnadsmålare i 12 år. Innan dess hade hon läst handel och administration på gymnasiet.
Marianne Mejier, studerande på Teknikhögskolan
Marianne Mejier

Något jag fastnade för var att utbildningen läses på halvfart och är förlagd på kvällstid, vilket betyder att man kan jobba samtidigt.

– Marianne Mejier, studerande

Hur kom det sig att du fastnade för byggutbildningen?

– Jag såg kurserna och fann många av dem intressanta. Något jag fastnade för var att utbildningen läses på halvfart och är förlagd på kvällstid, vilket betyder att man kan jobba samtidigt. Jag ville komma vidare i yrkeslivet, då jag arbetat som målare i 12 år. Att utbildningen är på kvällstid så att man kan jobba samtidigt är även något av det bästa med utbildningen. Dessutom får man ett bra och stort kontaktnät.

Vad är dina framtidsplaner?

– Jag har inte bestämt mig vad jag vill göra efter examen än. Under min LIA (lärande i arbete) var jag på byggnadsnämnden som byggnadsinspektör och bygglovshandläggare. Det var intressant att se hur processen går till och jag fick möjlighet att vara både på kontoret och ute på plats, vilket jag uppskattade. Möjligtvis kanske jag arbetar som byggnadsinspektör eller projektledare inom kalkylering efter utbildningen, men som sagt, så vet jag inte riktigt än.

Vem passar yrket för?

– Den som gillar att se saker växa fram och har förmågan att se den större bilden. Det borde vara den som har ordning och reda, men å andra sidan finns det arbetsledare som har det väldigt rörigt. Om du är intresserad så prova – du kommer inte ångra dig. Du kommer att träffa nya kollegor och skapar kontakter som du har med dig för resten av ditt yrkesliv.

Liknande artiklar

Årets stipendier till nyexaminerade Bygg- & anläggningsledare
5 juni, 2021 Nyhet

Årets stipendier till nyexaminerade Bygg- & anläggningsledare

Stipendier delas årligen ut till engagerade studerande av...

Chef i en mansdominerad bransch
23 juni, 2020 Intervju

Chef i en mansdominerad bransch

Emmalena blev chef efter utbildningen Bygg- och an...

Från snickare till byggledare
23 maj, 2018 Intervju

Från snickare till byggledare

Dan-Axel arbetade som snickare i 13 år innan han tog tag i sin vidareutveckling...