Vad innebär sen anmälan?

När den ordinarie ansökan har stängt kan vissa utbildningar öppna för sen anmälan. Sen anmälan innebär i princip att du kan söka en reservplats.

Vi granskar sena anmälningar i mån av plats utifrån den ordning de har kommit in, och beroende på antalet lediga utbildningsplatser kan du som är behörig få ett antagningsbesked. Fram till utbildningens start kan antagningslistan förändras, personer kan till exempel tacka nej till sin plats, så om du har skickat in en sen anmälan kan ditt eventuella antagningsbesked dröja något. Ibland kan beskedet även komma kort inpå utbildningens start.

Så här gör du en sen anmälan

  1. Registrera dig på yh-antagning.se eller logga in om du redan har ett konto.
  2. Välj en eller flera utbildningar som du vill söka.
  3. Ladda upp dina gymnasiebetyg och övriga dokument som behövs för att visa att du är behörig.
    Ladda enbart upp arbetsintyg ifall det är ett av behörighetskraven eller om du behöver visa att du har fått motsvarande kunskap från annat håll.
  4. Skicka in din sena anmälan!

Vad händer om jag inte är behörig?

Saknar du formell behörighet och därför inte kan ladda upp alla betygsdokument, kan du skicka in din sena anmälan ändå. Vårt antagningsteam kommer att granska din sena anmälan i mån av plats och kontakta dig ifall du behöver komplettera den.

När behöver jag senast göra en sen anmälan?

YH-utbildningar som är öppna för sen anmälan har inget sista sökdatum, utan vi stänger dem löpande. Så vänta inte för länge med att skicka in din sena anmälan om du vill ha chans att bli antagen!