×
 

Välkommen till Teknikhögskolan – en auktoriserad yrkeshögskola som bedriver utbildningar inom IT, teknik, el/energi och samhällsbyggnad. Alla vet att samhället formas av den digitala utvecklingen och teknikens framfart, därför låter vi det även forma våra utbildningar. Så att vi kan utbilda de som driver morgondagens samhälle framåt.

Vi utbildar framtidens innovatörer och samhällsbyggare

Teknikhögskolan erbjuder yrkeshögskoleutbildningar, kurser och företagsutbildningar inom IT, teknik, el/energi och samhällsbyggnad. Vi är auktoriserade av Utbildningsföretagen och kvalitetssäkrade av Myndigheten för yrkeshögskolan. Vår värdegrund genomsyrar allt vi gör – kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad, professionell, personlig. På så sätt säkerställer vi att våra studerande blir attraktiva på arbetsmarknaden samtidigt som vi levererar efterfrågad kompetens till branschen. Rätt kompetens i rätt tid!

Vi skapar och driver innovativ samhällsutveckling

Innovation är en del av samhällets och yrkeslivets DNA. Därför är den också en del av vårt. Den tekniska utvecklingen och digitaliseringen speglas både i vår pedagogik och vårt utbildningsutbud. Vi har en stor bredd av program och kurser för att svara upp mot dagens snabbföränderliga samhälle.

Vi är en av Sveriges största yrkeshögskolor

Teknikhögskolan är en del av Plushögskolan AB, en av Sveriges största yrkeshögskoleaktörer. Sedan 2009 bedriver vi utbildningar i eget namn, men är fortfarande en del av bolaget tillsammans med systerskolorna Affärshögskolan och Vårdyrkeshögskolan. Vi ingår även i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Kvalitetsresultat och examensgrad

Det viktigaste för oss på Teknikhögskolan är att ha nöjda studerande som får jobb i rätt bransch efter sina studier. Vi tar tacksamt emot feedback löpande från studerande, alumner och utbildare genom bland annat enkäter, kursutvärderingar och andra uppföljningar. Alla synpunkter som kommer in ger oss värdefull information och hjälper oss att fortsätta utveckla våra utbildningar. Glädjande är att studerande ofta lyfter fram våra fantastiska utbildare, utbildningens kvalitet och all värdefull praktik som några av de bästa delarna.

Resultaten följs upp, utvärderas och vidareförmedlas till de studerande, utbildningarnas ledningsgrupper samt vår egen personal och ledning. Här ser vi resultatet gällande examensgrad och anställningsgrad från våra senaste mätningar. Andel i arbete visar hur många som fått jobb och Andel i rätt arbete visar hur många som fått jobb i branschen som de utbildat sig inom.

Nöjdhet

80%

Andel som är nöjda med sin utbildning.
Statistik HT2021. 84% HT2020.

Rekommendationsgrad

81%

Andel som rekommenderar oss som skola.
Statistik HT2021. 85% HT2020.

Möt våra studerande

Fler kvinnor tar plats i energibranschen – snart utbildade elnätsprojektörer
2 november, 2022 Intervju

Fler kvinnor tar plats i energibranschen – snart utbildade elnätsprojektörer

Katija, Tindra och Sheida berättar om branschen, jämställdhet och vad som lockade dem till att bli elnät...

Emil kombinerar tech och bygg – bidrar till byggbranschens digitalisering
25 oktober, 2022 Intervju

Emil kombinerar tech och bygg – bidrar till byggbranschens digitalisering

Utbildad produktionsledare säljer digitala lösningar till byggbranschen. Möt alumnen...

Från konditor till laboratorieassistent på Kiviks Musteri
30 augusti, 2022 Intervju

Från konditor till laboratorieassistent på Kiviks Musteri

Efter utbildningen till processoperatör inom livsmedel landade Celine jobbet som...