YH-utbildning blev perfekt nystart för Catrin

För några år sedan stod Catrin Kilén vid ett vägskäl. Skulle hon läsa vidare eller fortsätta arbeta i samma roll? I 14 år hade hon jobbat som transportplanerare inom båtbranschen, nu var det dags för något nytt! Ett arbete inom transportbranschen var lockande och därför började hon söka efter en bra utbildning som ledde till ett yrke inom den branschen. Då hittade hon Teknikhögskolans yrkeshögskoleutbildning Transportledare Grön Logistik.
Catrin Kilén, studerande på Teknikhögskolan

Utbildningens upplägg var viktigt för Catrin

När hon sökte utbildningen var den platsbunden, men upplägget förändrades till distans. Trots att Catrin tycker om att vara på plats och studera har hon uppskattat att kunna sitta hemifrån och ändå närvara vid lektioner i realtid.

Den stora skillnaden med distans- istället för ett platsbundet upplägg är att tillgängligheten ökar och fler kan utbilda sig till sitt drömyrke oavsett var de befinner sig. Transportledare Grön Logistik är numera en distansutbildning, men som studerande är man alltid välkommen att studera på plats då den största delen av lärarledda undervisningen sker i realtid. Det har varit ett upplägg som Catrin uppskattat otroligt mycket, då hon tycker det är bra med variation och att kunna välja själv.

– Förutom att valmöjligheten att studera på plats fanns, spelade två andra viktiga faktorer vid valet av utbildning stor roll. Den skulle innehålla LIA, det vill säga praktik hos företag, och att den bara var två år. Det gjorde att utbildningen passade mig ypperligt!

Ledningsgruppsrepresentant och jobberbjudande av praktiken

Catrin är studeranderepresentant i utbildningens ledningsgrupp, vilket har bidragit till ett stärkt självförtroende. Tack vare all kunskap som hon erhållit under utbildningen ser hon ljust på framtiden. Genom sin LIA har hon redan fått erbjudande om anställning, men trots det fina kvittot på att hon gör ett bra jobb fortsätter framtidsplanerna att växa.

– Utbildningen har förändrat mig som person. Jag har tagit tillfället i akt och utmanat mig själv på många sätt. Att stå inför klassen och hålla en presentation har varit utmanande. Att vara med i ledningsgruppen har gjort att jag vågar mer idag än innan. Mitt framtidsmål är att ha en ledande position i branschen och transportledarutbildningen har gett mig en bra grund. Det är verkligen en perfekt start på min framtida resa.

Liknande artiklar

Tips för dig som vill karriärväxla
19 juli, 2022 Tips

Tips för dig som vill karriärväxla

Vill du byta inriktning mitt i karriären? Landa i rätt yrkesroll med en YH-utbildning. Här får du 3 tips för att karriärväxla!

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan
24 april, 2019 Intervju

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan

Andreas pluggade till logistiker på distans - något som var flexibelt i hans sits, då han...

Susanne tog nästa karriärsteg, pluggade logistik på distans
16 april, 2019 Intervju

Susanne tog nästa karriärsteg, pluggade logistik på distans

Som 54-åring tog Susanne steget att vidareutbilda sig inom hållbar logistik, ett...