Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Saja läser till Piping Engineer

Intervju - 10/26/2017

Rörkonstruktör-saja-alkorgiPå bilden: Rörkonstruktör Bonnie Wickström, COWI och Piping Engineerstuderande Saja Alkorgi

Teknik- och industribranschen är under utveckling, vilket gör att vi rörkonstruktörer blir alltmer mer efterfrågade. Det här är en utbildning för dig som vill utvecklas.

Saja Alkorgi är en av de studerande vid utbildningen Piping Engineer i Göteborg. Utbildningen har en tydlig inriktning mot 3D-konstruktion och CAD och just nu är Saja och resten av klassen ute på praktik (LIA) för att testa sina kunskaper i skarpt läge. Vi ville ställa några frågor till Saja om utbildningen och den ofta mest uppskattade delen av utbildningen – LIA!

En snabb bakgrund om Saja;

Jag heter Saja Alkorgi och jag studerar till Piping Engineer på Teknikhögskolan i Göteborg. Mitt drömjobb är att bli rörkonstruktör och tycker att jag är på bra väg mot det genom den här utbildningen. Utbildningen har gett mig de rätta kunskaper och teorier inför att jag skulle gå ut på min praktik.

Du gör din LIA(praktik) på just COWI, berätta! Hur är det? Vad fick dig att söka denna LIA-plats?

Jag tycker det har varit nyttigt att komma ut på praktik. Jag får den rätta kunskapen och vägledning som jag behöver av min handledare och jag får dessutom jobba med trevliga rörkonstruktörer på företaget. Jag har fått vara med min handlare på allt som ingår i hennes uppdrag, vilket har fått mig att känner mig delaktig och involverad redan från start.

Hur gick det till när du sökte praktiken?

Jag är studeranderepresentant och fick i och med det träffa skickliga chefer på bl.a. företaget COWI som är med i utbildningens ledningsgrupp. Och jag blev intresserad av företaget och nyfiken på att vara med lära mer om hur de jobbar och se vad har de för utvecklingsmöjligheter.

För mig gick det jättesmidigt att få praktik. Jag mejlade chefen på COWI och fick svar direkt att jag fick LIA-plats hos dem.

Varför/vem ska söka denna utbildning?

Teknik- och industribranschen är under utveckling vilket gör att vi rörkonstruktörer blir alltmer mer efterfrågade. Det här är utbildningen för dig som vill utvecklas. Mitt tips är att söka till utbildningen Piping Engineer för att få ett bra lyft i karriären.

Sist men inte minst, vad har du för tips till den som vill gå denna utbildningen?

Mitt tips är att våga och vara positiv och prova på nytt så ni når ert drömjobb!

Publicerad: 2017-10-26