×
 

Har du kompetens som du vill dela med dig av? Som utbildare utvecklar du både våra studerande, dig själv och samhället i stort. Det är ett stimulerande arbete där du engagerar, undervisar och inspirerar kursdeltagare inom ditt expertområde. Idag har vi ett stort näringslivsnätverk med utbildare som konsultar hos oss. Bli en del av oss, du med!

Uppdrag som utbildare

Som utbildare hos oss ansvarar du för en eller flera kurser. Du planerar och utformar innehåll i föreläsningar, examinationer och övriga kursmoment, ibland utifrån ett färdigt kurspaket och ibland utifrån ett "blankt papper". Du leder de studerande genom undervisningen, betygsätter examinationsuppgifter och följer upp kursutvärderingar.

Ett utbildaruppdrag kan variera i längd. Det kan vara på plats i våra lokaler eller drivas helt på distans, beroende på studieformen. Det kan vara riktat mot ett företag eller som en del av en befintlig utbildning på Teknikhögskolan eller någon av våra systerskolor Affärshögskolan och Vårdyrkeshögskolan.

Pedagogiska verktyg

En lyckad kunskapsöverföring grundar sig i en bra och intresseväckande pedagogik. Som ny utbildare ger vi dig en digital onboarding där du får tips och råd om hur du blir en duktig utbildare. Vi har utbildningsplaner, presentationsmallar och en pedagogisk handbok som du kan använda som stöd i din planering av undervisningen. Dessutom finns våra utbildningsledare som bollplank under hela kursens gång.

Vi har ett brett utbud av kurser inom bland annat programmering, IT-säkerhet, livsmedelshygien, teknisk försäljning, elkonstruktion, geodesi, entreprenadjuridik, Supply Chain, automation och CAD. Se vårt befintliga kursutbud.

Vill du konsulta som utbildare?

Är du intresserad av att dela med dig av din kunskap inom ett eller flera områden? Vi söker ständigt efter nya utbildare till våra program och kurser.

Anmäl dig till vårt utbildarnätverk genom att fylla i formuläret här på sidan och välj de områden du skulle vilja utbilda i. Observera att en intresseanmälan till vårt utbildarnätverk inte är bindande. Du kan även se om vi har lediga tjänster som passar dig på vår jobbsida.

Kvalifikationer

För att vara utbildare behöver du inte ha tidigare erfarenhet av att föreläsa, men det är givetvis en fördel om du kan förklara komplicerade processer och ämnen på ett lättförståeligt sätt. Vi ser gärna att du är en självgående inspiratör som skapar engagemang med målet att leverera en kvalitativ kurs till våra studerande.

Det viktigaste är att du brinner för ditt kompetensområde och har viljan att dela med dig av din kunskap, men tidigare erfarenhet från yrkeshögskolan eller utbildning är meriterande.

Kontakt vid matchning

När vi får in ett uppdrag matchar din profil kontaktar vi dig med mer information. Ersättning diskuteras utifrån konsultuppdragets omfattning.

Har du frågor om konsultuppdrag som utbildare? Kontakta oss!