Karriärresa med logistikutbildning på distans

Tänk dig att gå från lastbilschaufför till logistikchef på bara två år! "Transportledare Grön Logistik" startade för första gången 2017 och nu har den första klassen tagit examen, redo för ett nytt yrkeskapitel. Distansutbildningen har möjliggjort karriärväxling för personer över hela landet, samtidigt som det krävt stort engagemang då många valt att kombinera studierna med arbete. Vi har pratat med tre av våra nyexaminerade!

Från lastbilschaufför till logistikchef

30-åriga Andreas Lövgren har verkligen lyckats på kort tid. Att logistikutbildningen lästes på distans möjliggjorde utvecklingen för honom, som är bosatt i Luleå. I sin tidiga karriär arbetade han som lastbilschaufför, men i och med branschens förändring växte intresset för att vara med och påverka transporterna på närmare håll. Redan under första tiden på utbildningen blev han erbjuden sommarjobb som driftplanerare, som sedan övergick i en tillsvidareanställning som fartygsagent! Idag arbetar han som logistikchef på ShoreLink AB Nord, vilket säger mycket om Andreas kompetens och drivkraft, men också om YH som utbildningsform som gör det möjligt att karriärväxla, och växa, på kort tid.

Att studera på distans säger lite om vem man är som person eftersom det krävs disciplin, engagemang och struktur för att lyckas.

– Nyexaminerad studerande

Jobberbjudande innan examen

På sina 24 år har Johan Murén hunnit arbeta inom en rad olika yrken, både inom bygg, lager och transport. Med tanke på den stora utvecklingen som sker i branschen växte intresset för att utbilda sig inom hållbar logistik. Idag arbetar han som transportkoordinator på Stora Enso, ett jobberbjudande han fick redan innan examen.

– Som transportkoordinator ansvarar jag för leveransplanering med fokus på ekonomi och miljö. Det bästa med att arbeta med logistik är att dagarna inte blir enformiga. Den ena dagen är inte lik den andra.

Hållbar personlig utveckling

Efter 15 år på samma företag kände 38-åriga Catrin att det var dags att ta nästa steg i karriären och förändra vardagen. Hennes logistikintresse gjorde att valet av yrkeshögskola och utbildning kändes naturligt. Något som lockade Catrin till transportledarutbildningen var hållbarhetsperspektivet – och hur man kunde tänka för att transportera så miljövänligt som möjligt. För henne har utbildningen inte bara varit en kunskapsresa, utan även en resa i att våga utmana sig själv och testa nya, kanske lite obekväma, saker. Att hålla i presentationer och vara delaktig i utbildningens ledningsgrupp som studeranderepresentant har både förändrat och stärkt henne som person.

Utbildningen har inte bara gett mig ny kunskap och ett nytt jobb, utan även gjort mig modigare och starkare som person.

– Catrin Kilén, tidigare studerande

Liknande artiklar

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan
24 april, 2019 Intervju

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan

Andreas pluggade till logistiker på distans - något som var flexibelt i hans sits, då han...

Susanne tog nästa karriärsteg, pluggade logistik på distans
16 april, 2019 Intervju

Susanne tog nästa karriärsteg, pluggade logistik på distans

Som 54-åring tog Susanne steget att vidareutbilda sig inom hållbar logistik, ett...

YH-utbildning blev den perfekta starten på Catrins framtida resa
18 oktober, 2018 Intervju

YH-utbildning blev den perfekta starten på Catrins framtida resa

Efter 14 år som transportplanerare inom båtbranschen valde Catrin...