Logistikutbildning på distans blev rätt val för småbarnspappan

Andreas Rosenqvist Willner från Kalmar ville ta sitt logistikintresse till nästa nivå och valde att vidareutbilda sig inom Green Logistics Management på Teknikhögskolan. I somras tog han examen och idag arbetar han som varuflödeschef på Coop.
Färgglada containrar transporteras på järnvägsspår.

Sommaren 2018 examinerades Andreas från Green Logistics Management. Genom sina tidigare erfarenheter från logistikområdet visste han tidigt vad han ville göra, nämligen utbilda sig till logistiker. Idag arbetar han som varuflödeschef för färska varor på Coop Logistik AB i Stockholm, som är en del av Coop Sverige AB, och här pratar vi om det bästa med både yrket och utbildningen!

Vad fick dig att välja just Green Logistics Management?

– Utbildningen verkade ha relevant innehåll och vara flexibel, då den är på distans. Den hade en bra fördelning av praktiktillfällen, så att man kan maxa användningen av dem. Den första perioden kan man använda för att lära sig nya saker och den andra för att få in en fot på ett företag för framtida jobb.

Hur var det att studera på Teknikhögskolan?

– Lärorikt! Det bästa var kurserna Projektledning och Industriell ekonomi tillsammans med LIA-praktiken. Utbildningens flexibilitet gjorde det lätt för mig att kombinera med jobb och småbarn. Det var en bra och snabb väg ut till det jag ville göra – att jobba som logistiker. Jag visste att jag trivdes med att kartlägga verksamheter och identifiera förbättringar, och nu är jag färdigutbildad!

Utbildningens nära koppling till verkligheten gör att innehållet blir mer riktat mot vad som förväntas av oss och inte bara lärande för lärandets skull.

Att studera denna typ av utbildning ger dig spetskompetens inom logistikyrket. Om du känner att yrkesvalet är rätt för dig så kan jag starkt rekommendera en YH-utbildning likt den Teknikhögskolan erbjuder.

Vad är det bästa med jobbet som logistiker?

– Chansen att påverka sin och företagets vardag till det bättre. Jobbet har som avsikt att förbättra flöden och processer, och det är extra kul att få se resultat av arbetet man gör och inte bara skicka det vidare till någon annan. Något som utmanar mig är att hitta balansen mellan tillgång och efterfrågan. Att hela tiden se till att varor finns för konsument, men precis så mycket som efterfrågas för att minimera risk för kassaktion och svinn. Det är spännande, varierande och fartfyllt vilket passar de som gillar att jobba i en föränderlig miljö. Det viktigt att tänka hållbart och förstå värdet i att ha kunden i fokus genom alla arbetsuppgifter. Min känsla är även att fler arbetsgivare ser värdet i att anställa personer som förstår flödesoptimering.

Liknande artiklar

Susanne tog nästa karriärsteg, pluggade logistik på distans
16 april, 2019 Intervju

Susanne tog nästa karriärsteg, pluggade logistik på distans

Som 54-åring tog Susanne steget att vidareutbilda sig inom hållbar logistik, ett...

Karriärresa med distansutbildning inom logistik
15 februari, 2019 Intervju

Karriärresa med distansutbildning inom logistik

Nu är den första avgångsklassen från Transportledare Grön Logistik...

YH-utbildning blev den perfekta starten på Catrins framtida resa
18 oktober, 2018 Intervju

YH-utbildning blev den perfekta starten på Catrins framtida resa

Efter 14 år som transportplanerare inom båtbranschen valde Catrin...