Karin utbildar i frontend och projekt

Möt en av våra utbildare! Karin Andersen Lindström är verksamhetsutvecklare på Knowit, som är en av våra samarbetspartners för YH-utbildningen .NET-utvecklare i Gävle. Hon är i grunden systemutvecklare och i januari klev hon för första gången ut i klassrummet för att utbilda i kursen "Webbutveckling frontend". Vi ringde upp Karin som precis genomfört sin del i grundläggande HTML och CSS med höga betyg från de studerande.
Karin Andersen Lindström, utbildare på Teknikhögskolan

Varför valde du att börja utbilda yrkeshögskolestudenter?

– Knowit har samarbetat med Teknikhögskolan i Gävle i ett par år och vi har även tagit emot studerande på LIA (praktik), men tanken på att vara utbildare slog mig bara för ett tag sedan. Min kollega som tidigare utbildat i "Webbutveckling frontend" ville dela upp kursen. Jag fick då frågan om jag ville ta den första delen om grundläggande HTML och CSS, vilket jag tackade ja till. Jag ville prova och lära ut något jag kan, och de studerande verkar väldigt nöjda enligt kursutvärderingarna.

Vad är det bästa med att vara utbildare?

– Att känna att man förmedlar kunskap och lär ut något till andra! Jag gillar YH som utbildningsform och kursens upplägg gör att jag verkligen kunnat gå igenom saker från grunden med de studerande. Det är riktigt trevligt att få uppskattning för det också.

Hur har det varit att utbilda parallellt med ditt arbete?

– På mitt jobb är det rätt vanligt att konsulta. Jag har därför kunnat fördela min tid som verksamhetsutvecklare och utbildare 50/50. Jag har hållit i enstaka dagskurser hos kunder, men att föreläsa i sån här stor utsträckning har jag aldrig gjort förut, så det var definitivt något som jag ville testa. Det har varit nervöst, men så himla kul! Under kursen fick jag frågan av Teknikhögskolan om att fortsätta utbilda i en annan kurs om projekt, arbetsmetoder och teamutveckling. Dessa områden ligger mig varmt om hjärtat, både i min yrkesroll och som intresse, så det var väldigt lätt att tacka ja!

Liknande artiklar

Stor tillväxt i IT-branschen gynnar datacentertekniker
27 maj, 2021 Intervju

Stor tillväxt i IT-branschen gynnar datacentertekniker

Den kraftiga tillväxten av datacenter har skapat ett stort behov av utbildade tekniker...

1410 mil järnväg kräver fler mätningsingenjörer
16 april, 2021 Intervju

1410 mil järnväg kräver fler mätningsingenjörer

Teodolitens VD, Anders Öryd, berättar om branschens behov av mätningsingenjörer med järnvägskompetens.

Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter
29 januari, 2020 Intervju

Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter

Stephan är utbildad civilingenjör och .NET...