Karin utbildar i frontend och projekt

Karin Andersen Lindström
Möt en av våra utbildare! Karin Andersen Lindström är verksamhetsutvecklare på Knowit, som är en av våra samarbetspartners för YH-utbildningen .NET-utvecklare i Gävle. Hon är i grunden systemutvecklare och i januari klev hon för första gången ut i klassrummet för att utbilda i kursen "Webbutveckling frontend". Vi ringde upp Karin som precis genomfört sin del i grundläggande HTML och CSS med höga betyg från de studerande.

Varför valde du att börja utbilda yrkeshögskolestudenter?

– Knowit har samarbetat med Teknikhögskolan i Gävle i ett par år och vi har även tagit emot studerande på LIA (praktik), men tanken på att vara utbildare slog mig bara för ett tag sedan. Min kollega som tidigare utbildat i "Webbutveckling frontend" ville dela upp kursen. Jag fick då frågan om jag ville ta den första delen om grundläggande HTML och CSS, vilket jag tackade ja till. Jag ville prova och lära ut något jag kan, och de studerande verkar väldigt nöjda enligt kursutvärderingarna.

Vad är det bästa med att vara utbildare?

– Att känna att man förmedlar kunskap och lär ut något till andra! Jag gillar YH som utbildningsform och kursens upplägg gör att jag verkligen kunnat gå igenom saker från grunden med de studerande. Det är riktigt trevligt att få uppskattning för det också, skrattar Karin.

Hur har det varit att utbilda parallellt med ditt arbete?

– På mitt jobb är det rätt vanligt att konsulta, så jag har kunnat fördela min tid som verksamhetsutvecklare och utbildare 50/50. Jag har tidigare hållit i enstaka dagskurser hos kunder, men att föreläsa i sån här stor utsträckning har jag aldrig gjort förut, så det var något som jag definitivt ville testa. Det har varit nervöst, men så himla kul! Under tiden som kursen gick fick jag även frågan av Teknikhögskolan om att fortsätta utbilda i en annan kurs som handlar om projekt, arbetsmetoder och teamutveckling. Dessa områden ligger mig varmt om hjärtat, både i min yrkesroll och som intresse, så det var väldigt lätt att tacka ja!

Hur är det att läsa en YH-utbildning?
5 juli, 2020 Tips

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Hur är det att läsa en YH-utbildning jämfört med att plugga på universitet och högskola? Vi har prat...

Så skapar vi en jämlik bransch inom IT och teknik
26 februari, 2020 Nyhet

Så skapar vi en jämlik bransch inom IT och teknik

Betydligt färre kvinnor söker sig till teknik- och IT-utbildningar, och även i sin tur till själva b...

Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter
29 januari, 2020 Intervju

Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter

Stephan är utbildad civilingenjör och .NET...