Thomas blev konstruktör på två år

Intervju - 11/19/2019

Foto av vår tidigare studerande Thomas Hoel

Thomas Hoel läste vår yrkeshögskoleutbildning Piping Engineer i Göteborg och tog examen år 2015. Idag arbetar han som konstruktör på Westerfors & Medbo.

– Jag hade kontakt med företaget redan under studierna och mot slutet av utbildningen fick jag jobb här.

Idag arbetar Thomas med det han utbildade sig till. Han jobbar bland annat med konstruktion, spänningsanalyser och montageledning.

– Det bästa med utbildningen är att den täcker in vad yrket handlar om och man blir bra förberedd inför kommande arbetsliv. Man får med sig många bra ”verktyg” under utbildningen, som är viktiga för att sedan kunna göra ett bra arbete.

Vad lockade dig mest med Piping Engineer?

– Att det var konstruktion inom processindustrin. Jag hade tidigare arbetat inom en annan teknisk inriktning, men lockades av den här branschen.

För vem passar ett yrke som konstruktör?

– Man bör vara tekniskt intresserad och vilja arbeta i projekt. Andra värdefulla saker är att kunna ta till sig av andras erfarenheter och kunskap samt att vara ödmjuk.

Thomas tips för dig som är nyfiken på en liknande utbildning

– Har du inte pluggat på länge kan det vara tufft i början, men ge inte upp! Se till att ta hjälp av dina studiekamrater och ta vara på alla chanser och möjligheter som ges under utbildningen. Ta studierna på allvar!

Jag är väldigt nöjd med Teknikhögskolan och hela utbildningen.

Publicerad: 2019-11-19