Teknikhögskolan firar 10 år inom yrkeshögskolan

Med gedigen utbildningserfarenhet och som en del av Sveriges största YH-anordnare har Teknikhögskolan genom åren bidragit till utveckling både för enskilda individer och samhället i stort. Vi är otroligt stolta över att ha försett arbetslivet med rätt kompetens under ett helt årtionde, genom kvalitetssäkrade utbildningar som leder till jobb för våra studerande. Som ni förstår är 2019 ett extra speciellt år för oss eftersom vi firar 10 år som yrkeshögskola!

10 år med glädje och passion

Nu har vi gått in i december, och förutom att vintern är här och det snart är jul, så firar vi vårt alldeles egna jubileum; 10 år som yrkeshögskola. Teknikhögskolan grundades 2009 i Göteborg som en del av Plushögskolan AB. Förutom systerskolan Affärshögskolan som startade redan 2006, så har vi med tiden även välkomnat in Vårdyrkeshögskolan i familjen. Vi har fått nya utbildningar, flyttat till nya orter och lärt känna många nya intressanta företag, eldsjälar och entreprenörer inom våra branscher. Vi har dessutom fått nya looks längs med vägen, stärkt vår värdegrund och fått ett nytt sätt att se på framtidens teknik!

Dessa händelser i all ära, men störst och mest betydande har varit att lära känna de tusentals innovativa samhällsbyggare som pluggat hos oss genom åren. Vi har fått se dem utvecklas till ledare, tekniker, ingenjörer, designers, utvecklare och säljare – ja, listan på vart de tagit vägen i sin karriär kan bli lång. Men en sak har de gemensamt, och det är Teknikhögskolan på sitt CV.

Topp 3 under jubileumsåret

Med 10 goda år som stolta yrkeshögskoleaktörer ser vi tillbaka på vårt jubileumsår som något alldeles extra. Så vad har hänt på Teknikhögskolan under året som gått?

  • Flera nya utbildningar med spännande inriktningar inom framtidsområden som robotik och elektronik
  • Tilldelning av en ordentlig kvalitetsstämpel genom Almegas kvalitetsauktorisation
  • Välkomnade rekordmånga nya studerande, fler än någonsin valde en utbildning på Teknikhögskolan 2019

I början av varje år får YH-anordnare besked av Myndigheten för yrkeshögskolan om vilka sökta utbildningar som får starttillstånd. Den historiska YH-expansionen som hade sitt startskott 2018 fortsatte, vilket medförde att fler YH-utbildningar startade över hela landet. I år fick Teknikhögskolan startbesked för ett gäng spetsutbildningar, bland annat Automationsingenjör robotik och Distributionselektriker.

Innan sommaren blev vi dessutom kvalitetssäkrade genom vårt kvalitetsarbete som godkänts i enlighet med Almega Utbildningsföretagens kriterier för kvalitetsauktorisation. Sist men inte minst, var TH en favorit bland många studiesugna under 2019. Med omtyckta utbildningar inom IT, teknik, bygg, logistik och ledarskap kunde flera hundra personer i höstas börja sprinten mot framtidens drömjobb. Det tycker vi känns otroligt häftigt.

Framtiden inom Teknikhögskolan

För oss är samtal om framtid och utveckling av våra utbildningar en självklarhet och en dialog vi för med branschen i stort och arbetslivet som sitter i våra ledningsgrupper. I samråd med de som sitter på branschspecifik kompetens uppdaterar vi utbildningsinnehållet, så att våra studerande får aktuell och efterfrågad kompetens. Både idag och i framtiden.

– Det är enormt roligt med förtroendet vi har fått från branschorganisationer, företag och inte minst Myndigheten för yrkeshögskolan. Vi är väl rustade att både förvalta och utveckla det, särskilt med tanke på hur vi har organiserat oss de senaste åren, säger vårt affärsteam.

Yrkeshögskolan är utformad så att vi tar fram våra utbildningar tillsammans med näringslivet. Utveckling inom digitaliseringen och förändringar av miljökrav är sådant som vi snabbt behöver fånga upp och aktualisera i våra existerande utbildningar. Det är också sådant som kan skapa samtal med företagen kring nya yrkesroller och inriktningar.

– I framtiden tror jag att fler och fler utbildningsformer kommer närmare YH, där praktik varvas med teori. Skräddarsydda nischade utbildningar och korta kompetenshöjande kurser för yrkesverksamma kommer fortsätta öka. Att man har bredare utbildning i bagaget kommer inte alltid att räcka för att klara sig i framtidsyrken. Flera stora företag satsar på interna kompetenshöjande utbildningar för sina anställda, men det är inte alla som har en organisation som klarar det. Där tror jag att vi kommer kunna hjälpa till med att fylla gapet och utbilda flexibelt och snabbt, säger vårt affärsteam.

TH – för innovation och samhällsbygge

Och hur firar vi bättre än att tacka för dessa 10 gångna år och välkomna 2020 med öppen famn? Vi är redo att skapa och utbilda framtidens innovatörer och samhällsbyggare i många år till! Vi ser fram mot att kunna erbjuda ännu fler utbildningar i framkant till hösten. Är du nyfiken på vilka YH-utbildningar vi startar till HT-20, och även de vi har ansökt om att få starta? Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad på det senaste!

Visste du att 93% av de personer som tagit examen från en YH-utbildning går ut i jobb? Om du är intresserad av våra utbildningsområden, vill få kontakter i branschen och arbetslivserfarenhet genom LIA-praktik så är Teknikhögskolan rätt val för dig!

Liknande artiklar

Yrkesverksamma kompetensutvecklas inom digital transformation
28 april, 2022 Intervju

Yrkesverksamma kompetensutvecklas inom digital transformation

Jasmin och Juan satsar på upskill/reskill och kompetens...

5 anledningar att läsa en YH-utbildning
2 augusti, 2021 Tips

5 anledningar att läsa en YH-utbildning

Vad är yrkeshögskolan och varför ska man plugga en YH-utbildning? Här listar vi 5 anledningar!

Hur är det att läsa en YH-utbildning?
5 juli, 2020 Tips

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Hur är det att läsa en YH-utbildning jämfört med att plugga på universitet och högskola? Studerande ...