4 frågor till en framtida elkraftsingenjör

Asmir Avdic läser till Elkraftsingenjör på Teknikhögskolan i Västerås. Han har snart gått klart sitt första år och känner att han har gjort rätt val, både med att välja en YH-utbildning och att studera till just elkraftsingenjör då det finns ett stort behov av dem i branschen.
Asmir Avdic, tidigare studerande på Teknikhögskolan

Hur är det att studera och vad har varit mest intressant hittills?

– Jag hade inte pluggat på cirka tio år innan jag valde att gå denna utbildning. Det var tufft att komma igång, men sedan har det rullat på riktigt bra. Jag gillar kombinationen av det teoretiska och det praktiska (LIA), det gör att man ser hur nyttigt det man lärt sig faktiskt är. Jag tycker att det mest intressanta har varit att komma ut på min första LIA och känna att det jag lärt mig på lektionerna hittills har varit till nytta. Det ger mig motivation till att fortsätta utvecklas och blicka framåt med studierna.

Vad gör en elkraftsingenjör och vad är det bästa med yrket?

– Det är ett väldigt brett yrke med många olika möjligheter. Man kan jobba med allt från planering, projektering och beredning till driftunderhåll, men även olika typer av konstruktion. Som jag har upplevt det så finns det ett stort behov av elkraftsingenjörer i framtiden. När jag varit på min LIA och andra studiebesök har jag hört att jag valt rätt väg att gå då det är brist på folk i branschen.

– Det bästa med jobbet som elkraftsingenjör är att få vara med och utveckla samhället samt skapa goda förutsättningar för alla medborgare. Man får vara med och underhålla det som redan finns och se till så att det funkar, men också arbeta med helt nya tekniker och framtida utmaningar som vi står inför.

Liknande artiklar

Började studera i den rådande pandemin
17 mars, 2021 Intervju

Började studera i den rådande pandemin

Covid-19 har påverkat oss alla i olika utsträckning och allt fler har valt att börja studera. Erica, Walid och Magnus är tre av...

"Elektriker är inte de enda som jobbar med el"
17 december, 2020 Intervju

"Elektriker är inte de enda som jobbar med el"

Oscar är färdigutbildad distributionselektriker. Han hade länge varit intresserad av elteknik, men...

Från vården till elkraftsbranschen
9 januari, 2018 Intervju

Från vården till elkraftsbranschen

Hanna Barklund läser till Elkraftsingenjör. Hon är inne på sista halvåret och just nu ute ...