Susanne tog nästa steg i karriären och pluggade logistik på distans

Intervju - 04/16/2019

Susanne Clausen är 54 år och bor i Ljungby. Efter många år inom logistikbranschen med olika befattningar var det dags att vidareutbilda sig, då hon ville anta fler utmaningar och fortsätta utvecklas. Hon valde då att läsa yrkeshögskoleutbildningen Green Logistic Management på distans hos Teknikhögskolan och påbörjade sina studier under hösten 2018.

Hur kommer det sig att du ville plugga vidare?

– Arbetsbelastningen blev lite för mycket ett tag på mitt förra jobb, så jag gick ner i befattningen, men senare kände jag att jag var redo för fler utmaningar. Och en utbildning inom logistik kändes naturligt då jag tycker att det är så roligt och vill lära mig mer och se andra vinklingar på logistik. Jag kände också att jag ville ha en bra utbildning på mitt CV.

Vad fick dig att fastna för Green Logistic Management?

– Jag tittade på många utbildningar under en period, men den jag fastnade för var Green Logistic Management på Teknikhögskolan på grund av just det ”gröna” tänket och att det var en distansutbildning. Eftersom jag är äldre, så ville jag kunna jobba samtidigt och inte behöva ta mycket lån.

Vad är det bästa med distansutbildningen?

– Jag har blivit mycket imponerad av alla inblandade på Teknikhögskolan. Mycket kunniga, proffsiga utbildare och personal. Det känns bra att det är folk som har och är ute i näringslivet med lång erfarenhet. Och att det är näringslivet som sätter kriterier för utbildningen. Vad som gäller just nu och vad vi behöver kunna.

Hon fortsätter:

– Även om det är en distansutbildning, så har vi genom träffar på skolan blivit en bra klass. Det känns som att vi kan ta upp det mesta i klassen. Vi har olika bakgrund och ålder från 21 år till 54 år, vilket leder till många och intressanta diskussioner.

Vad vill du arbeta med efter examen?

– De ämnen som vi har läst hittills har alla varit alla intressanta, vilket har gjort att jag pendlar från den ena sidan till andra om vad jag vill jobba med. Det är så roligt och intressant med allt, så jag kommer nog hinna tänka på många fler saker som är roliga att jobba med innan jag är färdig.

Har du några tips till de som funderar på att ta en liknande karriärväg?

– För alla som funderar på att läsa utbildningen, tveka inte! Att läsa på Teknikhögskolan ger dig så mycket och jag ångrar inte att jag vågade ta steget. Jag känner mig trygg med den hjälp man får och ödmjukheten som visas för vad man har med sig i bagaget.

Publicerad: 2019-04-16