Susanne tog nästa karriärsteg, pluggade logistik på distans

Susanne Clausen är 54 år och bor i Ljungby. Efter många år i logistikbranschen med olika befattningar var det dags att vidareutbilda sig. Hon ville fortsätta utvecklas och kunna anta fler utmaningar, så hon valde att påbörja studier inom Green Logistics Management på Teknikhögskolan under hösten 2018.
Susanne Clausen, studerande på Teknikhögskolan

Att läsa på Teknikhögskolan ger en så mycket och jag ångrar inte att jag vågade ta steget! Jag känner mig trygg med den hjälp man får och ödmjukheten som visas för vad man har med sig i bagaget.

Vad fick dig att vilja plugga vidare och fastna för Green Logistics Management?

– Arbetsbelastningen blev lite för mycket ett tag på mitt förra jobb, så jag gick ner i befattningen. Senare kände jag mig redo för fler utmaningar! Då kändes en utbildning inom logistik naturligt då jag tycker att det är så roligt, vill lära mig mer och se andra vinklingar på logistik. Jag kände också att jag ville ha en bra utbildning på mitt CV, så under en period tittade jag på många utbildningar. Den jag fastnade för var Green Logistics Management just på grund av det ”gröna” tänket och att det var en distansutbildning. Eftersom jag är äldre, så ville jag kunna jobba samtidigt och inte behöva ta mycket lån.

Vad är det bästa med distansutbildningen?

– Jag har blivit mycket imponerad av alla inblandade på Teknikhögskolan. Många kunniga, proffsiga utbildare och personal. Det känns bra att det är branschfolk med lång erfarenhet och att det är näringslivet som sätter kriterier för utbildningen. Vad som gäller just nu och vad vi behöver kunna. Även om det är en distansutbildning, så har vi genom träffar på skolan blivit en bra klass. Det känns som att vi kan ta upp det mesta i klassen. Vi har olika bakgrund och ålder från 21 år till 54 år, vilket leder till många och intressanta diskussioner.

Vad vill du arbeta med efter examen?

– De ämnen som vi har läst hittills har alla varit alla intressanta, vilket har gjort att jag pendlar från den ena sidan till andra om vad jag vill jobba med. Det är så roligt och intressant med allt, så jag kommer nog hinna tänka på många fler saker som är roliga att jobba med innan jag är färdig. För alla som funderar på att läsa utbildningen, tveka inte!

Liknande artiklar

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan
24 april, 2019 Intervju

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan

Andreas pluggade till logistiker på distans - något som var flexibelt i hans sits, då han...

Karriärresa med distansutbildning inom logistik
15 februari, 2019 Intervju

Karriärresa med distansutbildning inom logistik

Nu är den första avgångsklassen från Transportledare Grön Logistik...

YH-utbildning blev den perfekta starten på Catrins framtida resa
18 oktober, 2018 Intervju

YH-utbildning blev den perfekta starten på Catrins framtida resa

Efter 14 år som transportplanerare inom båtbranschen valde Catrin...