Årets utbildningsutbud – välj bland 27 YH-program på Teknikhögskolan

Av Mikaela Laakso

Glada nyheter! Teknikhögskolan får 1085 nya utbildningsplatser. Under torsdagen presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka YH-utbildningar som får bedrivas med första start under 2023. Här presenteras årets utbud som bland annat innehåller en helt ny YH-utbildning. Det innebär att Teknikhögskolan nu erbjuder 27 utbildningar på flera orter runt om i Sverige, och på distans.

Ny teknik, klimatmål och elektrifiering hade en avgörande roll för vilka YH-utbildningar som blev beviljade av MYH vid årets tilldelning. I och med dessa beviljanden är nu teknik och tillverkning det största utbildningsområdet inom yrkeshögskolan, vilket utgör 18% av alla platser. Teknikhögskolan fick 11 nya utbildningsstarter motsvarande 1085 stycken utbildningsplatser.

Årets utbildningsnyhet

Utvecklingsingenjör Electromobility är en helt ny utbildning hos Teknikhögskolan och unik i Sverige. Den kommer att bedrivas på distans med första start i augusti 2023. Kompetensbehovet inom grön teknologi är stort, inte minst på grund av att fossila bränslen ersätts med elektricitet inom allt fler områden. Dessutom menar regeringen att Sverige ska vara ett land utan fossila drivmedel år 2040.

"Utvecklingsingenjör Electromobility är en utbildning som ligger helt i framkant med utvecklingen. Allt mer elektrifieras och anställningsbehovet av utvecklingsingenjörer är stort. Tillsammans kommer vi att bidra till att den gröna teknologin växer."

– Belinda Planstedt, affärschef Plushögskolan AB (Teknikhögskolan)

Förnyat förtroende med fler utbildningsstarter

När MYH beviljar en YH-utbildning talar de också om hur många starter som får erbjudas av den specifika utbildningen. Antal starter baseras på arbetsmarknadens kompetensbehov. I år fick Teknikhögskolan förnyat förtroende att fortsätta bedriva flera YH-utbildningar som tidigare erbjudits. Dessutom breddades utbildningsutbudet till fler orter.

Ansökan för höstterminen 2023 öppnar den 1 februari.

Formulär för intresseanmälan

Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad på senaste nytt!

Utbildningar

Hantering av personuppgifter

Genom att skicka in en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via yh-antagning.se. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning. Syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Läs mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Observera att en intresseanmälan inte är samma sak som en ansökan.

Liknande artiklar

Svårt att välja utbildning? Så hittar du rätt!
14 december, 2022 Tips

Svårt att välja utbildning? Så hittar du rätt!

Ett stort utbildningsutbud kan vara svårt att navigera. Här är tips på vad du kan göra för att underlätta utbildningsval...

Välj en karriär i energibranschen – stort behov, lätt till jobb
12 oktober, 2022 Nyhet

Välj en karriär i energibranschen – stort behov, lätt till jobb

Varför ska du satsa på en karriär inom el och energi? Vi snackar branschens behov...

IT-kompetens som efterfrågas mest hos svenska företag
13 september, 2022 Nyhet

IT-kompetens som efterfrågas mest hos svenska företag

Det råder stor brist på IT-kompetens över hela landet, i alla branscher. Allra störst är behovet av programmerare...