Tips till dig som studerar i en ny stad

Nu har många av våra yrkeshögskoleutbildningar varit igång i några veckor, så kanske har du som studerande i en ny stad hunnit orientera dig lite grann? Vi på Teknikhögskolan har samlat tips för dig som nyinflyttad till en annan ort!
Kvinna med uppsatt hår som blickar ut över solnedgång

1. Häng med på klassaktiviteter

Ett bra tips är att lära känna dina klasskamrater redan i början av studietiden. En bra sammanhållning ger trivsammare lektioner, hjälp i dina studier och roligare fritid. Är det ingen som anordnar något? Ta initiativet själv – det kommer säkerligen att uppskattas.

En del av dina klasskamrater är kanske också nyinflyttade, men de som bor i staden sedan tidigare kan helt klart komma med tips på vad man kan hitta på. Det är alltid bra att lära känna sin nya stad och upptäcka platser du trivs på. Varje stad brukar ha en hemsida där de samlar kommande evenemang – du kanske hittar något du tycker om?

2. Hitta rutiner

Rutiner är alltid bra, speciellt för dig som vill känna dig hemmastadd lite snabbare. Det är även en fördel med rutiner när du studerar, då du kanske inte går på lärarledd undervisning fem dagar i veckan, vilket kräver mer disciplin under självstudiedagarna. Planera gärna in studiedagar tillsammans med dina klasskamrater!

3. Spara pengar på begagnad kurslitteratur

Har du flyttat till en ny stad är utgifter något som tacksamt kan minskas. Att köpa kurslitteratur är ofta dyrt, men något du kan spara pengar på, om du köper böckerna begagnat. Ett stort utbud av begagnad kurslitteratur hittar du på Campusbokhandeln, som erbjuder hemleverans eller uthämtning i butik. När du är klar med boken efter utbildningen, kan du även sälja den genom dem! Även vi på Teknikhögskolan har en egen köp- och säljgrupp för kurslitteratur på Facebook, där tidigare studerande lägger upp annonser.

Var dock ute i god tid inför varje kursstart med att köpa kurslitteratur, då det ibland kan ta tid att få hem sin beställning.

Lycka till med dina studier! Dessa tips kan självklart vara användbara för studerande som bott i staden sedan tidigare också.

Liknande artiklar

Så får du pengarna att räcka längre som studerande
17 januari, 2022 Tips

Så får du pengarna att räcka längre som studerande

Hur undviker man en tom studentplånbok? Enkla knep för att spara pengar som stude...

Tips till dig som ska söka LIA
11 december, 2020 Tips

Tips till dig som ska söka LIA

Att söka praktik kan jämföras med att söka jobb, ibland är det utmanande. Här är Teknikhög...

Därför ska du skaffa LinkedIn
9 augusti, 2018 Tips

Därför ska du skaffa LinkedIn

LinkedIn har många fördelar. Plattformen fungerar som ditt digitala CV där du och potenti...