Tips till dig som studerar i en ny stad

Tips och inspiration - 09/27/2018

Nu har många av våra yrkeshögskoleutbildningar varit igång i några veckor, så kanske har du som studerande i en ny stad hunnit orientera dig lite grann? Vi på Teknikhögskolan har samlat ihop tre tips för dig som är ny i en stad*!

Häng med på klassaktiviteter

Ett bra tips är att lära känna dina klasskamrater redan i början av studietiden. En bra sammanhållning ger trivsammare lektioner, hjälp i dina studier och roligare fritid. Är det ingen som anordnar något? Ta initiativet själv – det kommer säkerligen att uppskattas.

En del av dina klasskamrater är kanske också nyinflyttade, men de som redan bor i staden sedan tidigare kan helt klart komma med tips på vad man kan hitta på i staden. Det är alltid bra att lära känna sin nya stad och upptäcka platser du trivs på.

Varje stad brukar ha en hemsida där de samlar kommande evenemang – du kanske hittar något du tycker om?

Hitta rutiner

Rutiner är alltid bra, speciellt för dig som vill känna dig hemmastadd lite snabbare. Det är även en fördel med rutiner när du studerar, då du kanske inte går på lärarledd undervisning fem dagar i veckan, vilket kräver mer disciplin under självstudiedagarna.

Spara pengar på begagnad kurslitteratur

Har du flyttat till en ny stad är utgifter något som tacksamt kan minskas. Att köpa kurslitteratur är ofta dyrt, men något du kan spara pengar på, om du köper böckerna begagnat.

Ett stort utbud av begagnad kurslitteratur hittar du på Campusbokhandeln, som erbjuder hemleverans eller uthämtning i någon av deras nio butiker. När du är klar med boken efter utbildningen, kan du även sälja den genom dem!

Var dock ute i god tid inför varje kursstart med att köpa kurslitteratur, då det ibland kan ta tid att få hem sin beställning.

Lycka till med dina studier!

*Dessa tips kan självklart vara användbara för studerande som bott i staden sedan tidigare också.

Publicerad: 2018-09-27