Årets stipendier till nyexaminerade Bygg- och anläggningsledare

Sedan 2015 har Teknikhögskolan i Uddevalla utbildat Bygg- och anläggningsledare. Sedan 2017 delar Byggföretagen årligen ut stipendier till studerande som visat det "lilla extra" under studietiden. Examensfirandet för bygg- och anläggningsledarna blev lite annorlunda i år. Stående mingel där man kunde hålla avståndet ersatte den sedvanliga lunchen till bords. Ulf Zakrisson från Byggföretagen deltog via Teams, för att dela ut två stipendier á 8000 kronor.

Stipendier från Byggföretagen

Byggföretagens byggförening Bohus-Norra Älvsborg har sedan 2017 delat ut stipendier till byggledare på Teknikhögskolan. De vill genom stipendieutdelningen uppmärksamma studerande som varit goda förebilder under utbildningen. Här är Byggföretagens kriterier:

  • Stort intresse för utbildningen.
  • Hög närvaro.
  • Bra resultat.
  • Visat prov på gott kamratskap.
  • Representerat utbildningen och yrkeshögskolan föredömligt.

I år var det Jonas Lehtinen och Andreas Sälgvik som var de lyckliga studerande att ta emot stipendierna.

– Jag blev både överraskad och stolt. Dessa fina ord som stod på stipendiet, var det jag? Det var väldigt roligt att det fanns en fin summa med, men det var än större att bli uppmärksammad på detta sätt när man har kämpat i 4 terminer, säger Jonas.

Jonas Lehtinen och Andreas Sälgvik med sina stipendier
Jonas Lehtinen & Andreas Sälgvik med stipendier

Utbildningen med 100% anställningsstatistik

Bygg- och anläggningsledare är en av Teknikhögskolans utbildningar där 100% av alla som tar examen får jobb inom branschen. Det är stor efterfrågan på kompetenta byggledare och de studerande erbjuds ofta jobb redan under studietiden. Genom det nära samarbetet med arbetslivet får de studerande viktiga yrkeskompetenser, vilket Jonas och Andreas märkt tydligt.

– Utbildningen har hjälpt mig att få en ny tjänst och en ny befattning. Jag känner att jag har fått bra förutsättningar till tjänsten som arbetsledare på Hansson & Söner Entreprenad AB, säger Jonas.

– Utbildningen har gett mig en bredare bas med kompetens, vilket redan nu har hjälpt mig i olika situationer, instämmer Andreas. Efter 10 år som snickare och med en genomförd utbildning har jag nu bytt tjänst till arbetsledare. Där kommer jag förhoppningsvis att fortsätta växa inom min roll!

Med jobb ordnat kan Jonas och Andreas lägga pengarna från stipendiet på att unna sig lite, efter två års studerande. Jonas tänker köpa en fin klocka och Andreas ska byta kök där hemma för pengarna.

Vinnare genom åren

Magnus Fors, 2019
Staffan Johansson, 2019

Marianne Mejier, 2018
Dan-Axel Rosendal, 2018

Kenny Karlsson, 2017
Roger Kindberg, 2017

Liknande artiklar

100% av alla byggledare har jobb efter examen
28 juni, 2018 Intervju

100% av alla byggledare har jobb efter examen

Sedan starten av YH-utbildningen Byggledare i Uddevalla 2015 har alla som...

Från snickare till byggledare
23 maj, 2018 Intervju

Från snickare till byggledare

Dan-Axel arbetade som snickare i 13 år innan han tog tag i sin vidareutveckling...

Stipendier till framtidens byggledare
9 mars, 2017 Nyhet

Stipendier till framtidens byggledare

Byggföretagens byggförening har beslutat att dela ut årliga stipendier till studer...