Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Snabba fakta

UtbildningstypYrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd2 år, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt100%

Poäng400 YH-poäng

StudieortDistans

Startdatum Inga fler planerade starter

Just nu har vi inga fler planerade utbildningsstarter av Transportledare Grön Logistik. Vill du läsa en liknande utbildning? Se aktuella utbildningar hos Teknikhögskolan >>

Vad gör en transportledare?

Som transportledare säkerställer du att alla transporter och all logistik sker på effektivast möjliga sätt med fokus på miljön. Du ansvarar för att projekt inom transport och logistik sker utan problem och att dessa är välfungerande med hänsyn till miljö, effektivitet och kostnad.

Jobba som transportledare

Som transportledare har du ett arbete inom den viktiga och expansiva logistikbranschen. Efter utbildningen kan du arbeta som bland annat:

 • Logistiker
 • Trafikplanerare
 • Transportledare
 • Transportplanerare
 • Transportsamordnare

Utbildningsform och upplägg

Transportledare Grön Logistik är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på distans och heltid under 2 år. I början av studietiden kommer det att vara en obligatorisk träff som sträcker sig över två dagar på Teknikhögskolan i Uddevalla.

Studietakten är 100 % och därför rekommenderar vi inte att du arbetar heltid eller alltför mycket vid sidan av studierna.

Kunskap efter utbildningen

Efter utbildningen kan du självständigt samordna och styra gods- och transportflöden ur ett hållbart perspektiv. Du kan utreda olika transportalternativ utifrån ekonomiska, miljömässiga och tekniska aspekter samt tillämpa optimeringsverktyg så som Supply Chain och Lean. Dessutom kan du tolka juridiska dokument inom transportområdet och obehindrat använda branschengelska som kommunikationsverktyg.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen

När du har läst klart utbildningen är det inte bara efterfrågad kompetens och ett utökat kontaktnätverk du har i bagaget, utan du får även ett examensbevis som är oerhört värdefullt för framtiden, exempelvis när du ska söka jobb.

Man utbildar sig för att få ett jobb och med utbildningen Transportledare Grön Logistik får man en bra bas att stå på inom branschen. Eftersom utbildningen går på distans krävs det att de studerande både är engagerade, har karaktär och vilja. Bra egenskaper som vi som företag värdesätter hos våra anställda.

Christer Garberg, platschef Terminal Luleå vid Shorelink AB.

Behörighetskrav

 • Grundläggande behörighet vilket innebär gymnasieexamen eller motsvarade.
 • Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 (finns som preparandkurs)
 • Godkänt betyg i Engelska 6 (finns som preparandkurs)
 • Godkänt betyg i Transport och spedition (finns som preparandkurs)
 • Godkänt betyg i Logistik 1 och 2 (finns som preparandkurs)

Saknar du behörighet? Såhär blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en utbildning även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan, kanske har du erhållit motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet?

Du kan även läsa in de kurser du saknar genom korta preparandkurser hos oss eller komvux på din hemort.

Klicka här för att läsa mer om hur du kan bli fullt behörig och hur du anmäler dig till en preparandkurs.

 

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

 • Branschengelska, inriktning transport
 • Affärskommunikation och förhandlingsteknik
 • Examensarbete
 • Grön flödesekonomi, Green Supply Chain
 • Handels- och transporträtt
 • Ledarskap- och arbetsrätt
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Strategisk- och operativ logistik, inriktning grön logistik
 • Transportekonomi- och kalkylering
 • Transportledning- och planering
 • Tredjepartslogistik – 3PL

För frågor om behörighet och ansökan

Teknikhögskolans antagningsenhet
019-100 080 | yhansokan@teknikhogskolan.se

För frågor om utbildningens innehåll och upplägg

Malin Högeteg
0522-66 55 07 | malin.hogeteg@plushogskolan.se

För företag och samarbetsmöjligheter

Camilla Lindahl
076-100 30 36 | camilla.lindahl@plushogskolan.se

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på eller har lämnat en intresseanmälan till. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
Allt du velat veta om Transportledare Grön Logistik Featured blid FAQ

02/10/2018

Allt du velat veta om Transportledare Grön Logistik

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om YH-utbildningen Transportledare Grön Logistik.

5 frågor till en logistiker Featured blid Intervju

26/04/2017

5 frågor till en logistiker

Thomas läser distansutbildningen Green Logistics Management vid Teknikhögskolan i Örebro. Han beskriver arbetet som logistiker som dynamiskt och kreativt och tycker att utbildarna är mycket kunniga. Till en början var han tveksam till att plugga på distans, men han kom snabbt på andra tankar.

10 tips för dig som läser på distans Featured blid Tips och inspiration

10/09/2017

10 tips för dig som läser på distans

Vi har samlat in ett gäng värdefulla tips som hjälper dig med planering vecka för vecka. Det här är vår lista med de 10 bästa tipsen, speciellt tillägnade dig som läser en utbildning på distans!