Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ansök Nu

Snabba fakta

Sista ansökningsdag5 maj 2021

UtbildningstypYrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd2 år, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt100%

Poäng415 YH-poäng

StudieortDistans

Startdatum Augusti 2021

Vad gör en logistiker?

Som logistiker arbetar du ständigt med att planera och utveckla logistik- och transportmöjligheter på effektivast sätt. Du planerar och genomför projekt med fokus på att kombinera miljö-, effektivitets- och kostnadstänk för att skapa en välfungerande logistik med hållbar ansats.

Utbildningsform och upplägg

Green Logistics Management är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på heltid och distans under 2 år. YH-utbildningens studietakt är 100 procent och därför rekommenderar vi inte att du arbetar heltid eller alltför mycket vid sidan av studierna.

Under distansutbildningen kommer det att vara cirka 12 träffar på Teknikhögskolan i Örebro alternativt Jönköping, beroende på vilken av orterna du har blivit antagen till. Träffarna kan även ske på andra orter, vid till exempel studiebesök, medverkan på mässor och gästföreläsningar.

Plugga flexibelt; Du som sökande till distansutbildningen som Jönköping är ansvarig ort för, kan fortfarande välja att studera från Teknikhögskolan i Jönköping, men för att skapa en större flexibilitet för dig som sökande – ges nu båda utbildningarna på distans.

Jobba som logistiker

Som logistiker kan du arbeta på såväl små som stora företag inom logistikbranschen. Några exempel på yrkesroller utbildningen leder till:

 • Logistik- och verksamhetsutvecklare/planerare
 • Logistiker
 • Produktionslogistiker
 • Team- eller arbetsledare
 • Transport- och logistikledare

Kunskap efter utbildningen

Efter utbildningen kan du planera och styra logistikflöden med hänsyn till miljö och hållbarhet. Du har djup kunskap i Supply Chain Management, tredjepartslogistik och hur olika val påverkar de logistiska effektivitetsvariablerna. Du får med dig managementteori och utvecklar din ledarskapsförmåga för att kunna leda såväl projekt som medarbetare framåt.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen

När du har läst klart utbildningen är det inte bara efterfrågad kompetens och ett utökat kontaktnätverk du har i bagaget, utan du får även ett examensbevis som är oerhört värdefullt för framtiden, exempelvis när du ska söka jobb.

Effektiv logistik som tar ett helhetsgrepp gällande sociala, ekonomiska och ekologiska aspekter, är ett måste för att nå en hållbar framtid. Därför behövs det människor som hela tiden vill förändra till det bättre, tänker helhet och samverkan – för då kan vi nå längre!

– Marie Winslow-Andersson, chef på Hållbar Utveckling.

Behörighetskrav

 • Grundläggande behörighet (vilket innebär gymnasieexamen eller motsvarade)
 • Godkänt betyg i Engelska 6
 • Godkänt betyg i Matematik 2
 • Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Saknar du behörighet? Så här blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en YH-utbildning även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan! Kanske har du vad som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen och yrkesrollen som den leder till genom att du har samlat på dig arbetslivserfarenhet som kan motsvara behörighetskraven?

Du kan även läsa in de kurser du saknar genom komvux på din hemort eller som korta preparandkurser hos oss. Läs mer om hur du kan bli fullt behörig här.

Ansök nu
 • Examensarbete
 • Företagsekonomi kopplat mot logistik
 • Hållbar logistik
 • Ledarskap & kommunikation
 • Logistiksystemet
 • Logistikutveckling
 • Lärande i arbete 1
 • Lärande i arbete 2
 • Projektledning
 • Styrning och planering av logistiksystemet
 • Supply Chain
 • Transport och Handel
 • Ämnesorientering inom Logistik

*Onlinekurser genom Learnesy. Onlinekurserna ingår i utbildningen, kostnadsfritt för dig som studerar till Green Logistics Management.

Läs hela kursbeskrivningarna här:

Kursplan Green Logistics Management Distans

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

Vi har ett tätt samarbete med näringslivet, både vad gäller utformning och utveckling av våra yrkeshögskoleutbildningar. Här är några av våra samarbetspartners för Green Logistics Management:

DHL Freight AB    Green Cargo AB    Handelshögskolan vid Örebro Universitet    LIDL Sverige KB    NEBU AB      Närkefrakt AB      Procurator Sverige AB      Scandinavian Logistic Partners AB      Region Örebro      Sonat AB      Stoneridge Electronics AB      Svenska Retursystem AB      TNG Group AB      Örebro kommun

För frågor om behörighet och ansökan

Teknikhögskolans antagningsenhet
019-100 080 | yhansokan@teknikhogskolan.se

För frågor om utbildningens innehåll och upplägg

Distans (Jönköping)

Sahar Avdic
070-271 02 03 | sahar.avdic@plushogskolan.se

Distans (Örebro)

Lena Thyr
019-10 00 71 | lena.thyr@plushogskolan.se

För företag och samarbetsmöjligheter

Distans (Jönköping)

Rebecka Lindberg
036-770 14 00 | rebecka.lindberg@plushogskolan.se

Distans (Örebro)

Joel Rudolfsson
019-611 58 57 | joel.rudolfsson@plushogskolan.se

Green Logistics Management passar dig som är lösningsorienterad, resultatinriktad, strukturerad och har en god samarbetsförmåga.

Nyhet för i år är att denna distansutbildningen nu även ges från Jönköping!

Plugga kostnadsfritt och CSN-berättigat.

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Plushögskolan AB är personuppgiftsansvarige på Plushögskolan AB. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan Featured blid Intervju

24/04/2019

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan

Andreas pluggade till logistiker på distans - något som var flexibelt i hans sits, då han kunde kombinera utbildningen med både jobb och familj.

Yrkeshögskolemässa i Örebro Featured blid Event

27/02/2020

Yrkeshögskolemässa i Örebro

Funderar du på att byta karriär eller hitta en väg ut i arbetslivet? Kom förbi och snacka utbildning med oss på Yrkeshögskolemässan i Örebro den 24 mars. Vi guidar dig till rätt karriärval.

Karriärresa med distansutbildning inom logistik Featured blid Intervju

15/02/2019

Karriärresa med distansutbildning inom logistik

Nu är den första avgångsklassen från distansutbildningen Transportledare Grön Logistik examinerad. Ta del av Catrin, Andreas och Johans resor - både karriärmässigt och utvecklingsmässigt.