×
 

Om en YH-utbildning har fler behöriga sökande än antalet platser genomförs ett urval. Urvalet ligger sedan till grund för antagningen. På den här sidan finns information om hur urvalsprocessen går till och vad som händer om du blir antagen eller får en reservplats.

Urvalsprocess

1

Webbaserat urvalsprov

I urvalsprocessen ingår ett webbaserat urvalsprov. Provet mäter din kunskap i engelska, logik, matematik och svenska samt din förmåga att förstå och använda dig av instruktioner. Som sökande kommer du att få en inbjudan till provet via yh-antagning.se med info om hur och när provet behöver genomföras.

När du har genomfört urvalsprovet räknas resultatet samman med din ansökan. Då får du en total urvalspoäng. Om flera behöriga sökande får samma resultat på urvalsprovet används den totala urvalspoängen som en utslagsformel.

2

Antagningsbesked

Utifrån resultatet i urvalsprocessen börjar vi anta behöriga sökande efter att den ordinarie ansökan har stängt. När antagningsbeskedet skickas ut får du ett automatiskt mejl med uppmaningen att logga in på yh-antagning.se. Där kan du läsa och svara på beskedet.

Har du blivit antagen?

Grattis! Nu behöver du svara på beskedet genom att tacka ja eller nej på yh-antagning.se. Om du inte meddelar oss inom tre dagar riskerar du att förlora din plats. När du tackar ja till din erbjudna plats kommer du strykas från andra utbildningar längre ner i din prioriteringsordning. Detta för att du endast har möjlighet att gå en heltidsutbildning i taget på Teknikhögskolan.

Observera att antalet svarsdagar kan variera när vi närmar oss terminsstart, så dubbelkolla vad som står i ditt antagningsbesked.

Har du fått en reservplats?

Det finns fortfarande chans att bli antagen – vi håller tummarna för dig! Som reserv behöver du inte göra något för att behålla din plats i reservlistan. När någon tackar nej till sin utbildningsplats flyttas du automatiskt upp i listan.

Om du som reserv blir antagen kan ditt antagningsbesked komma sent, ibland tätt inpå terminsstart. Var därför uppmärksam på eventuell information som skickas ut via yh-antagning.se.