Start: Augusti 2023

Studieort: Gävle, Göteborg

Längd: 2 år

Studietakt: Heltid

Praktik: 21 veckor

Utbildningstyp: Program

Sista ansökningsdag: 4 maj 2023

Ansökan öppen

Kostnadsfri CSN-berättigad Möjlighet till extra studiestöd

Vad gör en .NET-utvecklare?

Det här är IT-utbildningen för dig som vill ha ett kreativt, varierande och flexibelt arbete som präglas av problemlösning och kodning. Perfekt för dig som gillar teamarbete.

Som .NET-utvecklare utvecklar du programvaror och applikationer som kan användas på exempelvis smartphones, surfplattor och datorer. Tillsammans med ditt utvecklingsteam hittar ni lösningar för att genomföra olika projekt på bästa sätt. Framför allt arbetar du som .NET-utvecklare med backend, vilket innebär att du utvecklar säkra databaser, programvaror och molnlagring. Du kan även arbeta med frontend för att designa och utforma hemsidor och appar.

Ofta kodar du i programmeringsspråket C# som är perfekt för att utveckla appar och spel till Windows och mobila enheter, men det kan också användas till mycket annat då det är ett träffsäkert och brett språk.

Vad är .NET?

Till skillnad från Java, som är ett programmeringsspråk, är .NET en plattform fylld med olika tekniker. Dessa kan du använda för att utveckla programvaror och appar, ofta för Microsoft. Nuförtiden kan man även använda den som ett så kallat ramverk, .NET Framework. Ramverket kan liknas vid en ny möbel, som kommer med vissa färdigmonterade delar. Genom att använda ramverket försvinner onödig kod, vilket gör att du som utvecklare slipper skriva en lika stor mängd kod när du programmerar.

Start: Augusti 2023

Studieort: Gävle, Göteborg

Längd: 2 år

Studietakt: Heltid

Praktik: 21 veckor

Utbildningstyp: Program

Sista ansökningsdag: 4 maj 2023

Ansökan öppen

Kostnadsfri CSN-berättigad Möjlighet till extra studiestöd

Karriär och jobbutsikter

Teknikhögskolan har skapat .NET-utvecklare tillsammans med företag i branschen utifrån arbetsmarknadens kompetensbehov. Många företag engagerar sig även i utbildningens ledningsgrupp som bland annat arbetar med kvalitetssäkring och utveckling.

"Behovet av .NET-utvecklare är stort och kommer bara att öka. Utbildningen ger djup kompetens inom .NET-plattformen, både när det gäller frontend och backend."

– Pontus Werngren, VD HGRec AB

 • .NET-utvecklare
 • Applikationsutvecklare
 • Backendutvecklare
 • Frontendutvecklare
 • Systemutvecklare

Kunskap efter utbildningen

På Teknikhögskolan lär du dig det som branschen efterfrågar, vilket gör dig anställningsbar direkt efter din yrkeshögskoleexamen. Du får bland annat kunskap i:

 • Objektorienterad programmering i C#
 • Optimering av säkra databaser och molntjänster
 • Analys, planering och leverans av säkra appar
 • Webbutveckling – frontend och backend
 • Ramverksutveckling och algoritmer
 • Produktion och leverans av mjukvara till slutkund
 • Arbetsprocesser, kvalitetskriterier och verktyg inom agilt projektarbete
 • Implementering, versionshantering och test av appar
 • Angränsande områden som UX, HCI och CSCW

Exklusiv tillgång till AWS Educate

Teknikhögskolan är medlemmar i "Amazon Web Services Educate", vilket är en plattform för utbildning inom molntjänster. Här får du som .NET-studerande gratis tillgång till digitala labbmiljöer, självstudier och mycket mer! Det är ett modernt sätt att utvecklas och bli kvalificerad i molnbaserade tjänster och applikationer.

Tillgång till Azure for students

”Azure for students” är en tjänst från Microsoft där du kan ta del av det mesta inom IT, allt ifrån AI och databaser till programvaror som Visual Studio och Microsoft Server. Som .NET-studerande får du tillgång till tjänsten, kostnadsfritt under hela din studietid. Läs mer om Azure for students »

Mer information

 

Saknar du behörighet? Så blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en YH-utbildning även om du saknar formell behörighet? För .NET-utbildningen kan du bland annat göra ett behörighetstest. Läs om hur du kan bli behörig »

 

Reellt behörighetstest i programmering

Anser du att du har kunskap som motsvarar Programmering 1 och inte kan uppvisa ett dokument för att styrka detta? Kontakta utbildningsledaren för att göra ett reellt behörighetstest på plats.

.NET-utvecklare är en heltidsutbildning som du läser hos Teknikhögskolan i Gävle eller Göteborg under två år. Upplägget varierar beroende på vilken ort du studerar på.

Många gånger efterfrågar branschen en ”portfölj” att visa upp när du söker jobb som visar på din kunskap. En sådan portfölj får du chans att bygga upp genom att plugga hos oss, då du under studietiden kommer ha möjlighet att driva egna projekt. Dessutom ingår 21 veckors LIA-praktik, vilket är en bra möjlighet för dig att hitta det du brinner för och utöka ditt branschnätverk.

 

Upplägg i Göteborg

I Göteborg varvas undervisning på plats med digitala föreläsningar. Tiden i skolan ägnas åt praktiska moment som utgör cirka 25% av studietiden. Resten av tiden lägger du på egna studier och projekt. Skolan är dock öppen på vardagar om du vill vara på plats.

 

Upplägg i Gävle

I Gävle är det undervisning på plats cirka 2-3 dagar per vecka, och resten av tiden ägnas åt självstudier och egna projekt. Skolan är öppen under vardagar för dig som vill studera på plats utöver den lärarledda undervisningen.

Kommande starter

Augusti 2023 – Juni 2025 (Gävle & Göteborg)
Augusti 2024 – Juni 2026 (Gävle)
Augusti 2025 – Juni 2027 (Gävle)

Intresserad av utbildningens framtida starter? Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.

Nyfiken på hur yrkeshögskolans utbildningsutbud styrs? Läs om YH-utbildning »

 

Pågående utbildning

Augusti 2022 – Juni 2024 (Gävle & Göteborg)
Augusti 2021 – Juni 2023 (Gävle & Göteborg)

Samarbetspartners

Sandvik   |   Agreat   |   Alten   |   Asivo Solutions AB   |   Nexer   |   Nonsultant   |   Precio Fishbone   |   WCOM   |   Webmind

Kurser

Relaterade artiklar

IT-kompetens som efterfrågas mest hos svenska företag
13 september, 2022 Nyhet

IT-kompetens som efterfrågas mest hos svenska företag

Det råder stor brist på IT-kompetens över hela landet, i alla branscher. Allra störst är...

Karin utbildar i frontend och projekt
31 mars, 2022 Intervju

Karin utbildar i frontend och projekt

Möt en av våra utbildare! Karin är verksamhetsutvecklare på Knowit och är en av dem som utbildar våra blivande .NET-utvecklare i Gävle.

Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter
29 januari, 2020 Intervju

Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter

Stephan är utbildad civilingenjör och .NET...

Formulär för intresseanmälan

Utbildningar

Hantering av personuppgifter

När du gör en intresseanmälan behöver du lämna ditt samtycke till att dina personuppgifter sparas och behandlas i enlighet med gällande GDPR-lagstiftning och vår integritetspolicy. Detta för att vi ska kunna registrera och behandla din intresseanmälan samt skicka ut riktad information och marknadsföring.

Om du vill att vi raderar dina uppgifter kan du när som helst avregistrera dig från våra nyhetsutskick. Läs hela vår integritetspolicy.

Observera att en intresseanmälan inte är samma sak som en ansökan.