Ansök Nu

StudieortDistans

Startdatum 13 april 2020

Om kursen

Tredjepartslogistikkursen kan vi just nu erbjuda helt kostnadsfritt och som även berättigar till studiemedel från CSN.

Kursen läser du på distans, och den sänds av Teknikhögskolan i Uddevalla. Tredjepartslogistik – 3PL är en kurs som även ingår i yrkeshögskoleutbildningen Transportledare Grön Logistik, och den pågår totalt under fyra veckor. Undervisningen sker via Teams och består av föreläsningar och grupparbeten. Förutom första lektionen så spelas samtliga lektionen in. Allt material läggs upp på de studerandes digitala läroplattform. Lektionerna är oftast två gånger per vecka, med tre timmar åt gången.

Kursens innehåll och mål

Under kursen läser du om interna och externa kundprocesser, prissättning, lageromsättningshastighet och lagerlösningar. Du lär dig även om metodval och lönsamhet, transportägande, paketlösningar samt WMS-system. Du lär dig att utveckla underlag för avtal med kunder och leverantörer, bedöma lönsamhet genom outsoursing av tjänster samt hur du väljer rätt lagermodell med hänsyn till ekonomi. Dessutom kommer du att kunna beräkna lageromsättningshastighet.

Målet med kursen är att du ska kunna mäta och utvärdera effekterna av tredjepartslogistik och även förstå vad det innebär för både kund och leverantör.

Efter kursen erhålls ett diplom och du får med dig kunskap så att du självständigt kan bedöma och välja rätt lagermodell utifrån ekonomiska och miljömässiga aspekter.

Behörighetskrav

• Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
  • Godkänt betyg i Engelska 6
  • Godkänt betyg i Logistik 1 och 2
  • Godkänt betyg i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Godkänt betyg i Transport och spedition

Saknar du behörighet? Såhär blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till denna kurs även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan! Kanske har du vad som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen och yrkesrollen som den leder till genom att du har samlat på dig arbetslivserfarenhet som kan motsvara behörighetskraven?

Du kan även läsa in de kurser du saknar genom komvux på din hemort eller som korta preparandkurser hos oss. Läs mer om hur du kan bli fullt behörig här.

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

Magnus Franck

Magnus håller i distanskursen Tredjepartslogistik – 3PL och har gedigen kompetens och erfarenhet av branschen. Han har bland annat utbildat framtidens logistiker hos Teknikhögskolan i Uddevalla och Örebro i flera år.

Han har arbetat med Supply Chain Management och inköp, varit drivande i förändrings- och utvecklingsprojekt samt har stor operativ erfarenhet från både industri- och tjänsteproduktion. Vidare har han lång erfarenhet av både nationella och internationella affärsrelationer.

Malin Högeteg
malin.hogeteg@plushogskolan.se

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på eller har lämnat en intresseanmälan till. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
Transportledare Grön Logistik Featured blid utbildning

27/02/2016

Transportledare Grön Logistik

Distansutbildningen för dig som brinner för miljöfrågor, är lösningsorienterad, resultatinriktad och tycker om projektledning.

10 tips för dig som läser på distans Featured blid Tips och inspiration

10/09/2017

10 tips för dig som läser på distans

Vi har samlat in ett gäng värdefulla tips som hjälper dig med planering vecka för vecka. Det här är vår lista med de 10 bästa tipsen, speciellt tillägnade dig som läser en utbildning på distans!

Hur är det att läsa en YH-utbildning? Featured blid Tips och inspiration

05/07/2018

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Många som läser en YH-utbildning har tidigare erfarenhet av andra eftergymnasiala studier. Vi har pratat med fyra av våra studerande som har läst på universitet eller högskola innan de påbörjade sina studier hos oss.