Kurs i poddproduktion

Dags att starta upp en podcast? Oavsett om du ska spela in en snabb snack-podd i en skrubb på jobbet eller göra en seriös intervjupodd finns en hel del viktiga saker att tänka på. Lär dig podda tillsammans med en av Sveriges mest välkända radioprofiler! Lär dig hur man gör en podcast – från inspelning till publicering.

Start: Januari 2024 (flera starter)

Studieort: Göteborg – Svenska Grammofonstudion

Längd: 2 dagar

Avgift: 14 995:- exkl. moms

Utbildningstyp: Kurs

Ansökan öppen

Kursupplägg

Kursen genomförs i radiostudio i legendariska Svenska Grammofonstudion i Göteborg under två heldagar. Du utbildas i samma miljö där storheter som Miriam Bryant, Håkan Hellström, The Hives, The Soundtrack of Our Lives och många fler spelat in sin musik. Lunch ingår på en närliggande restaurang.

Varje kursstart har plats för 6 deltagare, så det är först till kvarn som gäller!
Anmäl dig nu »

Start: Januari 2024 (flera starter)

Studieort: Göteborg – Svenska Grammofonstudion

Längd: 2 dagar

Avgift: 14 995:- exkl. moms

Utbildningstyp: Kurs

Ansökan öppen

Kommande kursstarter

22/1 – 23/1 2024
24/1 – 25/1 2024
29/1 – 30/1 2024
31/1 – 1/2 2024

Radiostudio i Svenska Grammofonstudion
Radiostudio i Svenska Grammofonstudion

Om utbildaren

Kursen leds av radioprofilen Morgan Larsson tillsammans med en av hans erfarna radioproducenter, båda med vana att sända inför miljonpublik. Larsson är radioprogramledare för SöndagsMorgan i P4 och Kvällspasset i P4, och tidigare även för Christer i P3.

Radioprofilen Morgan Larsson i radiostudio

Kursinnehåll

Teknik

Oavsett vilken typ eller nivå av podcast du vill skapa är det viktigt att välja rätt och lämplig teknik. Vi visar vilka mikrofoner, datorer och ljudredigeringsprogram som är att föredra, samt går igenom vilka typer av rum som passar (och inte passar) att podda i. Du får även testa att spela in och klippa ditt material med stöd från en erfaren ljudtekniker.

Form och innehåll

Vad gör en podd bra? Hur lång bör en podd vara? Hur inleder och avslutar man? Hur fångar och bibehåller man lyssnarnas intresse?

En radioproducent med stor erfarenhet från Sveriges Radio går igenom hur du kan tänka när det gäller form och innehåll. Vi pratar målgrupp, intervjuteknik och hur du skapar inkludering och tydlighet. Vi lyssnar även på konkreta podd-exempel och genomför praktiska övningar.

Tips och inspiration

Vad får folk att vilja lyssna vidare? Hur får man en god relation till sin egen röst? Hur skapar man stämning? Vad är viktigt att tänka på och vad ska man försöka undvika? Radioprofilen Morgan Larsson delar med sig av sina erfarenheter kring att skapa podd och radio.

Kontakt

Vid frågor om kursen är du välkommen att kontakta vår utbildningsledare.