Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ansök Nu

Snabba fakta

Sista ansökningsdag15 oktober 2020

UtbildningstypYrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd2 år, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt100%

Poäng400 YH-poäng

StudieortGävle, Göteborg & Distans

Startdatum December 2020 (Gävle & Distans)

Vad gör en .NET-utvecklare?

Som .NET-utvecklare är du med och utvecklar applikationer. I utvecklingsteamet är väl dokumenterad kod och test av kod en del av vardagen. Utöver kodning, kan design och utformning av applikationer ingå som en del av det du och teamet gör.

Samarbetsföretag

YH-utbildningar arbetas fram utifrån arbetsmarknadens behov. Därför har vi självklart ett tätt samarbete med näringslivet, både vad gäller utformning och utveckling av våra yrkeshögskoleutbildningar. Här är några av våra samarbetspartners för .NET-utvecklare:

 • Agreat
 • Asivo Solutions AB
 • Dfind IT
 • Distancify
 • Jetshop
 • WCOM
 • Webmind
 • Precio Fishbone

Det här är en utbildning som ger plats för din kreativitet och leder till roliga framtidsjobb.

– Stefan Olsson, utbildningsansvarig på Teknikhögskolan.

Utbildningsform och upplägg

.NET-utvecklare är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på heltid hos Teknikhögskolan i Gävle, Göteborg eller på distans (med Uddevalla som ansvarig ort) under 2 år.

Branschen efterfrågar en bra ”portfölj” att visa upp när du söker jobb, vilket kräver att du lägger ned tid och energi på utbildningen. Och under 21 veckor av din studietid är du ute på praktik, som kallas för LIA eller lärande i arbete inom yrkeshögskolan.

Att läsa .NET-utvecklare, platsbunden utbildning i Göteborg och Gävle

Du som söker, och blir antagen till .NET-utvecklare i Göteborg eller Gävle, kommer att läsa en platsbunden utbildning. Det innebär att du kommer att ha undervisning på Teknikhögskolan ca cirka 2-3 dagar per vecka. Resterande del av studietiden ägnas åt studier på egen hand. Utbildningen håller ett högt tempo och oavsett om du läser platsbundet eller väljer distansupplägget så förväntas det att du i snitt lägger 40 h/vecka.

Att läsa .NET-utvecklare på distans från Uddevalla

För distansupplägget av utbildningen sker undervisningen genom vår digitala plattform Microsoft Teams. Där deltar du på föreläsningarna i realtid och även inspelat material. Vi använder oss även av en lärplattform där du tar del av utbildningsmaterial och lämnar in uppgifter. Oavsett vilken studieform du väljer, så är det en utbildning där du kommer lära dig mycket på relativt kort tid, du förväntas utifrån att det är en heltidsutbildning spendera i snitt 40 timmar per vecka på studierna. Vid enstaka platsträff såsom uppstart av utbildningen kommer att ske på Teknikhögskolan i Uddevalla.

Exklusiv tillgång till Azure for students

Som studerande hos oss får du tillgång till ”Azure for students” som är en tjänst från Microsoft där du kan ta del av det mesta inom IT, allt från AI och databaser till leverantörer som Pluralsight med flera. Du får även tillgång till många av Microsofts programvaror, bland annat Visual Studio och Microsoft Server. Som studerande på YH-utbildningen .NET-utvecklare hos Teknikhögskolan får du exklusiv och gratis tillgång till tjänsten under ett år. Läs mer om Azure for students här.

Jobb efter examen

När du har läst klart utbildningen kan du göra karriär inom IT-branschen, med kompetens som gör dig redo att axla olika typer av roller. Du kan bland annat arbeta som .NET-utvecklare, applikationsutvecklare, frontendutvecklare, systemutvecklare och webbutvecklare.

Kunskap efter utbildningen

Målet med utbildningen är att du ska ha kompetens att arbeta med programmering, användarvänliga gränssnitt, databaser, utforma säkra applikationer, implementera och testa nya och befintliga applikationer samt vara en del av ett projekt.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen

När du har läst klart utbildningen är det inte bara efterfrågad kompetens och ett utökat kontaktnätverk du har i bagaget, utan du får även ett examensbevis som är oerhört värdefullt för framtiden, exempelvis när du ska söka jobb.

Behörighetskrav

Behörighetskrav för alla orter

 • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarade)
 • Godkänt betyg i Matematik 2
 • Godkänt betyg i Programmering 1

Ortsspecifika behörighetkrav

Gävle

 • Godkänt betyg i Engelska 6

Saknar du behörighet? Såhär blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en YH-utbildning även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan! Kanske har du vad som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen och yrkesrollen som den leder till genom att du har samlat på dig arbetslivserfarenhet som kan motsvara behörighetskraven?

Du kan även läsa in de kurser du saknar genom komvux på din hemort eller som korta preparandkurser hos oss. Läs mer om hur du kan bli fullt behörig här.

Reellt behörighetstest i programmering

Anser du dig ha kunskaper motsvarande Programmering 1 och inte har möjlighet att gå vår preparandkurs eller kan uppvisa ett dokument för att styrka dina kunskaper, så har du nu möjlighet att kontakta den aktuella studieorten för att göra ett reellt behörighetstest på plats.

Du är också välkommen att kontakta oss om det var länge sedan du läste kursen och vill göra testet för att se hur du ligger till kunskapsmässigt. Detta kan vara bra för att se om det är något du behöver repetera inför höstens start så att du är väl förberedd, även om du fortfarande är behörig.

 • Databaser med SQL
 • Dataåtkomster i .NET
 • Examensarbete
 • Grunder i Java-Script (enbart i Gävle)
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Programmeringsteknik C#
 • Projekt, organisation och affärsmannaskap (enbart i Gävle)
 • Utveckling i Windows molntjänster
 • Utveckling med ramverket i .NET
 • Webbutveckling backend
 • Webbutveckling frontend

Läs hela kursbeskrivningarna här:

Kursplan .NET-utvecklare Gävle
Kursplan .NET-utvecklare Göteborg

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

För frågor om behörighet och ansökan

Teknikhögskolans antagningsenhet
019-100 080 | yhansokan@teknikhogskolan.se

För frågor om utbildningens innehåll och upplägg

Gävle

026-17 69 40 | gavle@plushogskolan.se

Distans (Uddevalla) & Göteborg

Stefan Olsson
031-700 83 09 | stefan.olsson@plushogskolan.se

För företag och samarbetsmöjligheter

Gävle

Rickard Petrés
026-17 69 40 | gavle@plushogskolan.se

Distans (Uddevalla) & Göteborg

Stefan Olsson
031-700 83 09 | stefan.olsson@plushogskolan.se

Du får exklusiv tillgång till Azure for students.

Jobba med utveckling av system, appar, webb och databaser.

Vad intresserar dig mest? Du kan jobba med allt från kodning till design och utformning av applikationer.

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på eller har lämnat en intresseanmälan till. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
Från studier i naturmedicin till backendutvecklare och molnarkitekt Featured blid Intervju

05/03/2019

Från studier i naturmedicin till backendutvecklare och molnarkitekt

Iris Classon tog steget mot en ny karriär inom programmering och idag har hon eget företag och arbetar som backendutvecklare/molnarkitekt. Ta del av hennes karriärresa här.

Möt systemutvecklarna Marcus och Martin Featured blid Intervju

30/03/2017

Möt systemutvecklarna Marcus och Martin

För knappt ett år sedan tog Marcus Bjering och Martin Isaksson examen som systemutvecklare från Teknikhögskolan i Göteborg. Nu jobbar de båda på Hogia i Stenungsund och stormtrivs.

Vad är skillnaden mellan Java och .NET? Featured blid FAQ

22/03/2019

Vad är skillnaden mellan Java och .NET?

De är två tekniker inom programmering som liknar varandra, men vad skiljer dem åt? Läs mer om utbildningarna Javautvecklare och .NET-utvecklare och vad skillnaden är här.