Start: 26 september 2022

Studieort: Distans

Längd: 24 veckor

Studietakt: Halvtid

Sista ansökningsdag: 22 augusti 2022

Ansökan öppen

Kostnadsfri CSN-berättigad

Vad är digital transformation?

Jobbar du som projektledare, processledare, teamledare eller chef och vill ta ditt företag till nästa nivå? Att arbeta hållbart och ställa om till projektorganisation är framtidens vinnande koncept, vilket även ger stora karriärmöjligheter. Bli diplomerad på mindre än ett halvår med vår helt unika YH-utbildning inom digital transformation!

Digital transformation innebär att göra fundamentala anpassningar inom innovation, utveckling och samarbete för att kunna vara relevant, hållbar och konkurrenskraftig. Personer i ledande positioner behöver ökad kompetens inom ledning av digital transformation och hållbar affärsutveckling. Det handlar om rörliga arbetssätt, införande av digitala hjälpmedel och lönsamhetsperspektiv. En hållbar verksamhet är mer långsiktig och anpassad till framtidens utmaningar. Det är även viktigt ur en arbetsgivarsynpunkt, då hållbarhetsfrågor har stor betydelse för många när de väljer jobb.

Start: 26 september 2022

Studieort: Distans

Längd: 24 veckor

Studietakt: Halvtid

Sista ansökningsdag: 22 augusti 2022

Ansökan öppen

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kursens mål

Digitalisering och krav på hållbarhet ökar vikten av att ha en bra bas att stå på för att vara konkurrenskraftig. En hållbar verksamhet är mer långsiktig och anpassad till framtidens utmaningar. På grund av kompetensbrist riskerar många företag att hamna på efterkälken. Därför ger distanskursen Leda digital transformation insikter och kunskap för att ställa om till en allt mer digitaliserad värld. Efter kursen kommer du bland annat ha kunskap i:

 • Förändringsarbete och transformativt ledarskap.
 • Hållbar affärsutveckling och organisationsutveckling.
 • Verktyg för ökade intäkter, reducerade kostnader, förbättrad miljö- och hållbarhetsprestanda.
 • Möjligheter och risker som finns vid projektarbete i en transformation samt dess påverkan på intern strategi, struktur, kultur och ledarskap.
 • Implementering av nya erbjudanden, affärsmodeller, tekniklösningar och organisationsformer.

Utbildningen är framtagen för att höja kompetensen hos personer i ledande roller, så som projektledare och chefer, för att möjliggöra förändringsresan som krävs för en hållbar och konkurrenskraftig verksamhet.

Kursupplägg

Leda digital transformation är en så kallad kort YH-utbildning som du läser på distans och deltid under 24 veckor, vilket innebär att du kan arbeta parallellt med dina studier. Det flexibla upplägget med distansundervisning på både dag- och kvällstid möjliggör för fler yrkesverksamma att ta sig an kursen. Föreläsningar och praktiska övningar sker via en digital lärplattform och istället för traditionella tentamen, kontrollerar vi att du har tillgodogjort dig kurserna genom redovisningar, projektarbeten, uppsatser och analyser.

Gruppspår eller individuellt spår

För att öka flexibiliteten ännu mer erbjuder vi två valbara studiemöjligheter, ett gruppspår och ett individspår. Gruppspåret är ett beprövat upplägg där du studerar tillsammans med din klass på distans. Vi erbjuder även två frivilliga fysiska alternativt digitala träffar för dig som vill fördjupa dig ytterligare i ämnet. Individspåret innebär istället att du läser utbildningen själv. Du får ett kurspaket med instruktioner, planerade frågetillfällen och föreläsningar. Det kan vara ett alternativ för dig som vill ha en utmaning och öva på ditt självledarskap och disciplin.

Mer information

 • Grundläggande behörighet (gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Minst två års yrkeserfarenhet inom projektledning, processledning, teamledning, chefsposition eller motsvarande
  Kom ihåg att bifoga ett arbetsgivarintyg som påvisar din yrkeserfarenhet i ansökan.

 

Saknar du behörighet? Så här blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en kurs även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan! Läs om hur du kan bli fullt behörig »

Leda digital transformation startar på distans i september 2022. Därefter har vi i dagsläget inga fler beviljade starter från Myndigheten för yrkeshögskolan. Läs om hur utbildningsutbudet inom yrkeshögskolan påverkas »

Är du intresserad av utbildningens framtida starter? Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.

Kurser

60
Kurs
Poäng
Hållbar affärsutveckling
15
Kursen omfattar: Företags drivkrafter • Ramverk och verktyg för att initiera och utveckla projekt på ett affärsmässigt, hållbart och lönsamt sätt
Traditionell och agil projektledning
15
Kursen omfattar: Traditionella projektmodeller och agila ramverk • Planering, genomförande, avslut, överlämning och dokumentation • Tillämpning av Scrum
Transformation, verksamhetsförändring och organisationsutveckling
15
Kursen omfattar: Möjligheter och risker som finns i en organisations projektarbete i en transformation • Hur risker och möjligheter påverkar intern strategi, struktur, kultur och ledarskap
Ledarskap och transformation
15
Kursen omfattar det transformativa ledarskapets fyra komponenter: Autentiskt ledarskap • Inspirerande motivation • Intellektuell stimulans • Individuell omtanke
Summa 60

Vanliga frågor

 • Inga kategorier
 • Formulär för intresseanmälan

  Utbildningar

  När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter, det vill säga ditt namn och din e-postadress. Vi behöver dessa uppgifter för att kunna registrera dig på vårt nyhetsbrev i syfte att skicka ut riktad information och marknadsföring. En intresseanmälan är inte bindande och det är inte heller samma sak som en ansökan.

  Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system inom utbildningskoncernen AcadeMedia och tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Om du vill att vi raderar dina uppgifter behöver du avregistrera dig från våra nyhetsutskick. Läs hela vår integritetspolicy.

  Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från Teknikhögskolan, bocka i rutan nedan.

  Teknikhögskolan erbjuder fler korta YH-utbildningar
  11 juni, 2021 Nyhet

  Teknikhögskolan erbjuder fler korta YH-utbildningar

  Igår kom beskedet om vilka korta YH-utbildningar vi på...

  Hur är det att läsa en YH-utbildning?
  5 juli, 2020 Tips

  Hur är det att läsa en YH-utbildning?

  Hur är det att läsa en YH-utbildning jämfört med att plugga på universitet och högskola? Vi har prat...

  Trött på ditt jobb? Tips för dig som vill karriärväxla
  18 juli, 2019 Tips

  Trött på ditt jobb? Tips för dig som vill karriärväxla

  Vill du byta inriktning mitt i karriären? Landa i rätt yrkesroll med en YH-utbildning...