Ansök Nu

Snabba fakta

Sista ansökningsdag15 december

Utbildningstyp Kort YH

Utbildningslängd12 veckor, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt50%

Poäng30 YH-poäng

StudieortDistans

Startdatum Januari 2022

Har du erfarenhet av livsmedelsbranschen? Personal med kompetens inom kvalitet, spårning och GMP är en förutsättning för alla företag som behandlar livsmedel. Därför har Teknikhögskolan tagit fram den korta YH-utbildningen GMP – Good Manufacturing Practice tillsammans med branschen. Läs en fördjupningskurs i säker livsmedelshantering på bara 12 veckor!

Vad är Good Manufacturing Practice?

Good Manufacturing Practice (GMP) är ett regelverk som styr tillverkning och packning av livsmedel. I regelverket ingår även personalens utbildning och ansvarsförhållanden. GMP är en förutsättning för säker livsmedelshantering och kvalitetssäkring, både i hantering och dokumentation av produktionen, samt för allt hygienarbete. Regelverket är även det grundläggande i alla certifieringsstandarder.

Kunskap efter YH-utbildningen

 • HACCP, kvalitetsledningssystem och standarder som används i livsmedelsproducerande verksamheter.
 • Mikroorganismers betydelse och spårbarhet.
 • Bedömning av eventuell förekomst av mikrobiologiska, kemiska, fysiska och allergena föroreningar som kan påverka livsmedelssäkerheten i produktionens olika hanteringssteg.
 • Lagar och regler som styr livsmedelsproduktion.
 • Provtagning och analys av mikrobiologiska och kemiska parametrar.
 • Fusk, hot och bedrägerier (VACCP och TACCP).
 • Utveckla och redovisa förebyggande rutiner och kontrollverktyg för säker livsmedelshantering.

Kort YH-utbildning för up-skill

Kvalitetskoordinator, labbtekniker eller processoperatör? Mikrobiolog, butiksmedarbetare eller produktionschef? Den här YH-utbildningen vänder sig till dig som behandlar och arbetar med livsmedel på något sätt i din vardag. GMP-utbildningen bidrar till personlig utveckling för dig som studerande. Det är en up-skill-möjlighet för dig som vill fördjupa din kunskap i säker livsmedelshantering.

Alla som jobbar med livsmedel borde gå denna utbildning.

– Johanna Gren, Kvalitetssamordnare vid Coop Butiker och Stormarknader AB.

Samarbetspartners

Coca-Cola Europacific PartnersNomor AB  Lantmännen Cerealia AB   Mixum AB      Bodén och Lindberg AB   Gotlands Slagteri AB  Spendrups AB

Coop Butiker och Stormarknader AB             Mycorena AB


Utbildningsform och upplägg

 • Upplägg: Distansutbildning
 • Studietakt: 50 %
 • Omfattning: 12 veckor, 30 YH-poäng

GMP – Good Manufacturing Practice är en så kallad kort YH-utbildning som du läser på distans och deltid under tolv veckor. Det anpassade upplägget med distansstudier och 50 procents studietakt gör att du som studerande kan arbeta parallellt med dina studier. Undervisningen sker på distans; digitalt via en läroplattform, med både inspelade föreläsningar och livesänd undervisning.

 

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

Ansök nu
 • Grundläggande behörighet*
 • Minst ett halvårs yrkeserfarenhet inom livsmedel, läkemedel, processindustri, produktion, storkök, kemi eller motsvarande

*Grundläggande behörighet innebär en gymnasieexamen eller motsvarande. Läs om grundläggande behörighet »

Utbildningen har två kommande starter. Här är datumen du behöver förhålla dig till om du vill läsa GMP – Good Manufacturing Practice.

Start 1
 • Startdatum: 17 januari 2022
 • Sista ansökningsdag: 15 december 2021
Start 2
 • Startdatum: 14 mars 2022
 • Sista ansökningsdag: 14 februari 2022

För frågor om behörighet och ansökan

Teknikhögskolans antagningsenhet
019-100 080 | yhansokan@teknikhogskolan.se

För frågor om utbildningens innehåll och upplägg

Åsa Klockerud
08-549 013 28 | asa.klockerud@plushogskolan.se

För företag och samarbetsmöjligheter

Erika Solfeldt
08-549 013 26 | erika.solfeldt@plushogskolan.se

Vidareutbildning på 12 veckor. Kostnadsfritt och CSN-berättigat.

Fördjupningskurs för dig som yrkesverksam inom livsmedel.

Regelverket GMP är en förutsättning för säker livsmedelshantering.

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Plushögskolan AB är personuppgiftsansvarige på Plushögskolan AB. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
10 tips för dig som läser på distans Featured blid Tips och inspiration

10/09/2017

10 tips för dig som läser på distans

Se listan med våra 10 bästa tips för hur du bäst planerar och pluggar en utbildning på distans!

Teknikhögskolan erbjuder fler korta YH-utbildningar Featured blid Nyhet

11/06/2021

Teknikhögskolan erbjuder fler korta YH-utbildningar

Igår kom beskedet om vilka korta YH-utbildningar vi på Teknikhögskolan blivit beviljade att starta 2021/2022! Spana in våra kompetenskurser för dig som yrkesverksam.

Om YH-utbildning Featured blid Sida

24/01/2019

Om YH-utbildning

Vad är en YH-utbildning och vad styr yrkeshögskolans utbud? Och vad är egentligen skillnaden mellan att plugga YH och på universitet eller högskola? Läs om YH-utbildning här!