Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ansök Nu

Snabba fakta

Sista ansökningsdag30 oktober 2020

UtbildningstypKurs

Utbildningslängd4 veckor, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt100%

Poäng20 YH-poäng

StudieortVästerås

Startdatum 30 november 2020

Om fastighetsekonomikursen

Fastighetsekonomi är en del av yrkeshögskoleutbildningen Fastighetsingenjör i Västerås. Och just nu kan vi erbjuda kursen helt kostnadsfritt med start i slutet av november. Den berättigar även till studiemedel från CSN.

Kursen läser du på plats hos Teknikhögskolan i Västerås under fyra veckor, där undervisningstiden är cirka 14 timmar per vecka, vilket innebär att du som studerande är på plats vid yrkeshögskolan under två heldagar eller fyra halvdagar i veckan.

Kursen startar den 30 november 2020 och avslutas den 8 januari 2021. Observera att den har ett uppehåll under vecka 52-53 och återupptas igen i början av januari 2021.

Kursens mål

Denna kurs ger dig fördjupad kunskap inom företagsekonomi och ekonomiska begrepp samt hur detta kan appliceras på fastighetsmarknaden. Kursen ger dig både kunskap om och färdigheter i att skapa LCC- och LCP-kalkyler, i syfte att beräkna och planera för både underhåll och investeringar.

Slutligen utrustar kursen dig med kompetens att både värdera och bedöma ekonomiska effekter utifrån både tilltänkta och befintliga tekniska lösningar i en fastighet.

Behörighetskrav

  • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
  • Godkänt betyg i Ellära 1 eller Praktisk ellära eller Underhåll – elteknik eller Fysik 1
  • Godkänt betyg i Matematik 2

Preparandkurs och andra sätt att bli behörig

Saknar du full behörighet för att läsa den här kursen? Oroa dig inte, det finns många vägar att gå för att bli behörig inom yrkeshögskolan. Du kan bland annat läsa in de kurser du saknar som korta digitala preparandkurser hos oss eller via Komvux i din hemkommun. Läs mer om hur du kan bli behörig och vad vi erbjuder för preparandkurser här.

Sofia Karlsson
019-10 00 82
sofia.karlsson@plushogskolan.se

Fastighetsekonomi är kursen som ger dig verktyg för att kunna budgetera, beräkna och planera.

Få kunskap om hur du skapar LCC- och LCP-kalkyler.

Kostnadsfri och CSN-berättigad kurs på bara fyra veckor!

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Plushögskolan AB är personuppgiftsansvarige på Plushögskolan AB. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.