Snabba fakta

Poäng70 YH-poäng

StudieortDistans

Startdatum November 2022

IT-världen blir allt mer baserad på artificiell intelligens. Företag som inte börjar tillämpa AI som en del av sin IT-utvecklingsstrategi kan snart se sig omkörda av de som gör det. Men, hur implementerar man AI i sin programmering? Ska man själv skapa algoritmer för AI eller förlita sig på färdiga ramverk? Vilka risker eller fallgropar finns med integrering av AI?

För att hänga med i utvecklingen är det viktigt att du som utvecklare eller programmerare förstår hur du arbetar med AI. Med den här korta YH-utbildningen lär du dig hur du kan effektivisera din IT-strategi med hjälp av AI.

Kunskap efter YH-utbildningen

Håll dig fortsatt attraktiv i din nuvarande yrkesroll eller skapa större möjligheter att ta dig an nya roller. Skaffa en up-skill eller re-skill genom AI, maskininlärning och datavisualisering – grunder för utvecklare! Här har vi sammanfattat yrkeshögskoleutbildningens mål:

• Användningsområden, risker och implementering av AI.
  • Olika typer av artificiell intelligens.
  • Maskininlärning, big data, analys och visualisering av big data samt bild- och videoanalys.
  • Natural Language Processing – kan en dator föra en meningsfull konversation med en användare?
  • Python som programmeringsspråk för AI.
  • Bibliotek för AI, så som Tensorflow och Jupyter Notebooks.
  • Datamanipulation med Pandas samt visualisering i MathPlotLib och Seaborn.

Utbildningsform och upplägg

• Upplägg: Kort YH-utbildning på distans
  • Studietakt: 50 %
  • Omfattning: 28 veckor, 70 YH-poäng

AI, maskininlärning och datavisualisering – grunder för utvecklare är en så kallad kort YH-utbildning som du läser under 28 veckor. Grundutbildningen läser du på distans och halvfart, vilket möjliggör att du kan arbeta parallellt med dina studier.

Kurser som ingår i AI, maskininlärning och datavisualisering

• AI i samhället – överblick, 10 YH-poäng
  • AI-system som går att använda idag, 10 YH-poäng
  • Implementera AI (praktiska programmeringsexempel), 25 YH-poäng
  • Morgondagens AI – möjligheter och risker, 10 YH-poäng
  • Python som programmeringsspråk, 15 YH-poäng

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

• Grundläggande behörighet*
  • Minst ett års yrkeserfarenhet som IT-utvecklare eller programmerare alternativt avklarade studier inom dessa områden

*Grundläggande behörighet innebär en gymnasieexamen eller motsvarande. Läs om grundläggande behörighet »

För frågor om behörighet och ansökan

Teknikhögskolans antagningsenhet
019-100 080 | yhansokan@teknikhogskolan.se

För frågor om utbildningens innehåll och upplägg

Leif Johansson
070-571 26 16 | leif.johansson@plushogskolan.se

För företag och samarbetsmöjligheter

Ulrika Delin
040-28 28 06 | ulrika.delin@plushogskolan.se

Lär dig grunderna inom AI, maskininlärning och datavisualisering.

Möjlighet till up-skill eller re-skill för utvecklare!

Distansutbildning på 28 veckor med 50 % studietakt.

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Plushögskolan AB är personuppgiftsansvarige på Plushögskolan AB. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.