Snabba fakta

Poäng150 YH-poäng

StudieortDistans

Startdatum Inga fler starter

Hur är det att jobba som agil projektledare?

Som agil projektledare arbetar du kundorienterat. Du leder ett team som kommer med snabba delleveranser till kunden, utvärderar dessa med kunden och sätter nya mål med kunden. Målet med ditt projekt är rörligt och utvecklas i takt med vad projektet levererar.

Agila metoder används främst inom IT-branschen, men ju längre tiden går desto fler företag i olika branscher anammar dessa arbetssätt. Efter examen kan du således även arbeta med bland annat arkitektur, bygg och anläggning samt samhällsbyggnad i stort som agil projektledare och agil manager.

Kunskap efter utbildningen

Målet med utbildningen är att du ska ha kompetens att arbeta med agila upplägg för projekthantering och använda agila arbetsprocesser. Du ska även kunna övervaka och driva projekt på ett entreprenörsmässigt sätt med insikt i affärsmässighet och lönsamhet ur ett organisatoriskt perspektiv inom yrkesrollen.

Utbildningen håller en hög standard och har det innehåll som vi söker. De studerande som läst klart utbildningen är med och producerar från dag ett.

– Mikael Andersson, projektledare på Agreat.

Distansutbildningens upplägg

Agil projektledare är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på deltid och distans under 1,5 år. Med tanke på YH-utbildningens upplägg och studietakt, som är 50 procent, kan du kombinera jobb med studierna. Ett tips är att be din arbetsgivare om tid att omsätta det teoretiska du lärt dig på din arbetsplats.

I distansutbildningen ingår även cirka nio träffar hos Teknikhögskolan i Karlstad eller på någon av våra andra orter i Sverige. I rådande pandemi håller vi dock digitala träffar via Microsoft Teams.

Yrkeshögskolans logotyp och Centrala studiestödsnämndens logotyp

• Affärsmannaskap
  • Avslut, dokumentation, presentation- och mötesteknik
  • Förstudie och kravhantering
  • Ledarskap
  • Organisation och HR-kunskap
  • Planering och genomförande
  • Process- och workshopsledning
  • Projekt som arbetsform

Saknar du behörighet? Så här blir du behörig

Du vet väl att du kan ansöka till en YH-utbildning även om du inte har full behörighet? Vi gör en bedömning av varje ansökan! Kanske har du vad som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen och yrkesrollen som den leder till genom att du har samlat på dig arbetslivserfarenhet som kan motsvara behörighetskraven?

Du kan även läsa in de kurser du saknar genom Komvux på din hemort eller som korta preparandkurser hos oss. Läs mer om hur du kan bli fullt behörig här.

Agil projektledare leder till ett jobb inom många yrkesområden, så som arkitektur, IT, bygg och anläggning samt samhällsbyggnad.

Utbildningen läser du på distans och halvtid så att du kan kombinera studier med jobb!

Plugga kostnadsfritt och CSN-berättigat.

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Plushögskolan AB är personuppgiftsansvarige på Plushögskolan AB. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.
5 anledningar att läsa en YH-utbildning Featured blid Tips och inspiration

02/08/2018

5 anledningar att läsa en YH-utbildning

Vad är egentligen en YH-utbildning och varför ska man plugga på en yrkeshögskola? Här listar vi fem anledningar till att läsa en YH-utbildning!

Hur är det att läsa en YH-utbildning? Featured blid Tips och inspiration

05/07/2018

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Hur är det att läsa en YH-utbildning jämfört med att plugga på universitet och högskola? Vi har pratat med fyra studerande som har erfarenhet av båda utbildningsformerna. Läs intervjun här. »

10 tips för dig som läser på distans Featured blid Tips och inspiration

10/09/2017

10 tips för dig som läser på distans

Se listan med våra 10 bästa tips för hur du bäst planerar och pluggar en utbildning på distans!