Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ansök Nu

Snabba fakta

Sista ansökningsdagÖppen för sen anmälan

UtbildningstypYrkeshögskoleutbildning

Utbildningslängd14 veckor, kostnadsfri och CSN-berättigad

Studietakt75%

Poäng50 YH-poäng

StudieortDistans

Startdatum 28 september 2020

Vill du bygga på med konkurrenskraftig kompetens inom 3D-printing? Läs denna spetsutbildning i höst!

Hos många av Teknikhögskolans samarbetsföretag ser vi idag en stor efterfrågan på kompetens inom 3D-modellering/printing, vilket är framtidens sätt att driva processen från CAD-modell till färdigproducerad detalj.

Utbildningen riktar sig främst till dig som systemansvarig, konstruktör, CAD-ingenjör, automationsingenjör, produktionsberedare eller produktionslinje designer.

Hur fungerar 3D-printing i SOLIDWORKS?

SOLIDWORKS är ett av de ledande programmen för 2D och 3D CAD.

Nyttan med 3D-printing är att man nu kan tillverka objekt som inte har kunnat tillverkas innan. Det är dessutom förhållandevis billigt. Tekniken har utvecklats kraftigt under de senaste åren och detta innebär att den blivit mer tillförlitlig och billigare att använda inom industrin.

Att inom industrin ställa om i en digital värld är ett framtida vinnande koncept, vilket även ger stora karriärmöjligheter. Där är kunskap inom 3D-printing är en viktig del. Företag tvingas att hitta nya arbetssätt i och med digitaliseringen och där är 3D-printing en viktig pusselbit inom industrin.

Konsekvenserna av att inte satsa på utbildning inom detta område kan bli att företag inom industrin hamnar efter, blir ineffektiva och mindre konkurrenskraftiga på en global marknad.

Utbildningens upplägg

Undervisningen sker på distans med liveföreläsningar, som även spelas in, för att du ska kunna gå tillbaka och kolla igen. Du kommer även ta del av case med praktiska övningar. Att varva filmade föreläsningar och seminarier med case ger ett flexibelt upplägg som möjliggör för dig som yrkesverksam att ta till dig utbildningen på ett flexibelt sätt.

Kunskapskontroller som används i 3D-printing i SOLIDWORKS är redovisningar, projektarbeten och individuella analyser.

Kunskap efter utbildningen

Du kommer efter avslutad kurs inneha kompetens för att kunna konstruera i detalj i SOLIDWORKS, samt kunna dra nytta av 3D-printingens fördelar. Du får lära dig 3D-printingstekniker som ger dig kompetensen att fritt konstruera i SOLIDWORKS.

Behörighetskrav

  • Grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande)
  • 1 år yrkesverksamhet (heltid) från en teknisk roll inom industri/tillverkning
  • Design för 3D- printing, 15 YH-poäng
  • SOLIDWORKS, 35 YH-poäng

För frågor om utbildningens innehåll och upplägg

Maria Skotte
013-23 37 52 | maria.skotte@plushogskolan.se

För frågor om behörighet och ansökan

Teknikhögskolans antagningsenhet
019-100 080 | yhansokan@teknikhogskolan.se

Intresseanmälan

Är du intresserad av en eller flera av våra utbildningar? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

Jag samtycker till att mina personuppgifter samlas in och behandlas för att kunna ta emot riktad information och marknadsföring. Läs hela vår personuppgiftspolicy här
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att vi ska kunna registrera din intresseanmälan eller ansökan. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildningen du är intresserad av samt när du börjar en YH-utbildning. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Om du samtycker till att ta emot marknadsföring och information från våra skolor kommer vi även att behandla dina personuppgifter för detta ändamål. Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
Huvudmannen är personuppgiftsansvarige på den skola du går på eller har lämnat en intresseanmälan till. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här. Du hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.