Behöver du råd kring vad du vill arbeta med i framtiden? Eller har du en specifik fråga kring behörighet eller tillgodoräknade poäng? Vi hjälper dig.

Var kan jag få studie- och yrkesvägledning?

Det finns olika sätt att få stöd och hjälp med dina frågor och funderingar kring val av vuxenutbildning. Och kom ihåg att det är gratis att boka ett besök med en studie- och yrkesvägledare.

1. Din kommun

Din kommun erbjuder studie- och yrkesvägledning oavsett var i livet du befinner dig. För dig som gymnasieelev med frågor om vidareutbildning efter studenten finns studie- och yrkesvägledare via din gymnasieskola. Bor du i en större stad finns ofta ett vägledningscentrum. Annars kan du alltid vända dig till vuxenutbildningen i din kommun.

2. Snacka med SYV – onlinerådgivning

Snackamedsyv.se är en gratistjänst som vi på Teknikhögskolan tillsammans med norra Europas största utbildningsföretag AcadeMedia erbjuder. Tjänsten är öppen för alla, från grundskola till vuxenutbildning. Och är ett komplement till kommunernas traditionella vägledning som ofta ges med fysiska möten.

På snackamedsyv.se kan du enkelt boka en tid online och få oberoende studie- och yrkesvägledning. Våra professionella ”SYV:are” kan hjälpa dig via telefon, videosamtal eller chatt.

3. Teknikhögskolans antagningsteam

Har du istället specifika frågor som rör Teknikhögskolans utbildningar eller behörighet inom yrkeshögskolan? Då kan du vända dig direkt till vårt antagningsteam, som bland annat jobbar med att granska ansökningar. Du når dem enkelt på vår hemsida via chattrutan eller så kan du kontakta dem via mejl och telefon.

Här kan du läsa mer om behörighet inom yrkeshögskolan, och där hittar du även antagningsteamets kontaktuppgifter.