Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Behöver du råd kring vad du vill arbeta med i framtiden? Eller har du en specifik fråga kring behörighet eller tillgodoräknade poäng? Vi hjälper dig.

Var kan jag få studie- och yrkesvägledning?

Det finns olika sätt att få stöd och hjälp med dina frågor och funderingar kring val av vuxenutbildning. Och kom ihåg att det är gratis att boka ett besök med en studie- och yrkesvägledare.

1. Din kommun

Din kommun erbjuder studie- och yrkesvägledning och beroende på var du befinner dig i livet så finns lite olika sätt att hitta en studie- och yrkesvägledare.

Om du läser på gymnasiet och har frågor om ditt val av vidareutbildning efter studenten så kan du hitta en vägledare via din gymnasieskola. Bor du i en större stad finns ofta ett vägledningscentrum, annars kan du alltid vända dig till vuxenutbildningen i din kommun.

2. Snacka med SYV – onlinerådgivning

Snackamedsyv.se är en gratistjänst som vi på Teknikhögskolan tillsammans med norra Europas största utbildningsföretag AcadeMedia erbjuder. Tjänsten är öppen för alla, från grundskola till vuxenutbildning, och ett komplement till kommunernas traditionella vägledning som ofta ges med fysiska möten.

På snackamedsyv.se kan du enkelt boka en tid online och få oberoende studie- och yrkesvägledning av professionella ”SYV:are”, via telefon, videosamtal eller chatt.

3. Teknikhögskolans antagningsenhet

Har du istället specifika frågor som rör Teknikhögskolans utbildningar eller behörighet inom yrkeshögskolan? Då kan du vända dig direkt till vår antagningsenhet, som bland annat jobbar med att granska ansökningar. Antagningsenheten når du enkelt på vår hemsida, där du kan chatta med dem under vardagar, eller kontakta dem via mejl och telefon.

Här kan du läsa mer om behörighet inom yrkeshögskolan, och där hittar du även antagningsenhetens kontaktuppgifter.