Vad är LIA?

LIA står för lärande i arbete och är en av sakerna som utmärker yrkeshögskolan. Alla YH-utbildningar är redan praktiskt inriktade, men under LIA-perioden får du som studerande praktisk erfarenhet från en arbetsplats. Under din LIA utvecklas du inför din kommande yrkesroll och omvandlar din teoretiska kunskap till praktiska färdigheter. Och inte minst, är det ett bra tillfälle att knyta kontakter och skaffa ett större nätverk i branschen.

LIA kan vara indelad i flera perioder under studietiden, vilket kan bli ett perfekt tillfälle att testa på olika delar av yrkesrollen. För att du snabbt ska bli delaktig och involverad i verksamheten kommer du att ha en erfaren handledare på företaget som ger dig vägledning.

Hur söker jag LIA?

Du som studerande söker din egen LIA-plats, med eventuellt stöd från din studerandeansvarige. Att söka LIA är som att söka jobb. Därför rekommenderar vi att du börjar i god tid och funderar över vad du är intresserad av på din LIA. Ett tips är även att du lägger ned tid på ett snyggt CV och personligt brev, som är anpassat utifrån tjänsten du söker. Här hittar du våra jobbsökartips.

Många av våra studerande får jobb genom sina LIA-platser, så passa på att visa framfötterna redan under studietiden!