Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vässa ditt CV inför LIA-perioden

Tips och inspiration - 09/29/2018

Rätt CV, ett innehållsrikt personligt brev, en bra första kontakt med företaget – det är mycket att tänka på när det är dags att söka en LIA-plats och arbete efter sin yrkeshögskoleexamen. Vi bjöd därför in Academic Work till att hålla en gästföreläsning i Göteborg där de benade ut alla begrepp och gav tips om vilka som är de allra bästa metoderna för att hamna på rätt företag från start.

Det är snart dags för LIA (lärande i arbete) för många av våra studerande, en kurs som ingår i de allra flesta yrkeshögskoleutbildningar. Våra utbildningsledare är därför i skrivande stund i full gång med att förbereda för kommande LIA-samtal och en del av våra studerande har redan börjat fila på sina CVn. Ett par av den har till och med lagt ut lite trådar och hört sig för hur intresset ser ut att ta emot en LIA-studerande bland en handfull utvalda företag.

Ett starkt CV gör stor skillnad

Academic Work laddade de studerande med tips och trix för att sticka ut i mängden med sitt CV och personliga brev. Rekrytering och praktik är en investering och det är därför viktigt att arbetsplatsen och företaget känns helt rätt för personen som söker både arbetsplats och LIA. Det är något som självklart ett CV ska spegla.

Företag är noggranna med att hitta rätt person för rätt plats, en person som helt enkelt brinner för företaget och tjänsten. Därför tycker vi det är viktigt att våra studerande får de rätta verktygen och en insyn i hur en rekrytering kan gå till, oavsett om det gäller LIA eller en anställning efter examen.

Academic Works topp 3 bästa ansökningstips:

  1. Skapa ett lättöverskådligt och strukturerat CV.
  2. Skriv ett personligt brev för varje tjänst/LIA-plats som du söker.
  3. Tänk på att alltid ge konkreta exempel för att styrka dina påståenden.