Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Bredare möjligheter för Elnätsprojektör

Nyhet - 04/23/2020

Sprillans ny YH-utbildning

Yes, precis! Den här hösten startar vi yrkeshögskoleutbildningen Elnätsprojektör för första gången. En utbildning som du kan välja att plugga på distans eller hos Teknikhögskolan i Lund. Perfekt för dig som har erfarenhet av branschen och vill ta nästa steg i din karriär och kunna jobba som bland annat elnätsprojektör, elkraftsberedare eller projektledare inom elkraft!

Erfarenhet från fler branscher

För att räknas som fullt behörig till Elnätsprojektör behöver du för det första ha en grundläggande behörighet (vilket innebär en gymnasieexamen eller motsvarande). Sedan behöver du ha godkänt betyg i kursen Praktisk ellära samt yrkeserfarenhet från ett arbete i el- och energibranschen.

Men, nu kan du som är nyfiken på att ta din kunskap till nästa nivå även ansöka till utbildningen om du har erfarenhet från omkringliggande branscher, så som bygg och anläggning samt övrig infrastruktur.

Hur du enkelt kan bli behörig

Har du jobbat i någon av branscherna innan, men saknar vissa kurser? Vi har ju nämligen kostnadsfria preparandkurser som du läser digitalt under ett par veckor, exempelvis i Praktisk ellära. Blir du godkänd på kursen, så bockar du automatiskt av ett av behörighetskraven.

Sedan finns även något som kallas för ”reell kompetens” och ”20-procentsregeln”. Det innebär att du har en möjlighet att räknas som behörig ifall du har annan typ av kunskap eller erfarenhet som motsvarar behörighetskraven. Läs mer om möjligheterna att bli behörig här.

Frågor? Kontakta oss!

Är det något du funderar på kring utbildningens upplägg, innehåll eller behörighetskrav? Kontakta den studerandeansvarige för utbildningen, så hjälper vi dig!