Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Teknikhögskolans nya YH-utbildningar 2019

Nyhet - 01/29/2019

Den historiska expansionen av yrkeshögskolan fortsätter! Idag meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka yrkeshögskoleutbildningar som beviljats att starta, igen eller för första gången – från hösten 2019.

Totalt beviljades närmare 500 nya YH-utbildningar och var femte är inom data/IT. Denna storsatsning och ökning av utbildningsplatser innebär att data/IT är det fjärde största utbildningsområdet inom yrkeshögskolan. På Teknikhögskolan erbjuder vi tre YH-utbildningar inom detta område till hösten, med modernt digitalt fokus; .NET-utvecklare, Javautvecklare och Mjukvarutestare.

Teknikhögskolan till Jönköping och Lund

Beskedet från MYH innebär att Teknikhögskolan flyttar in till Jönköping och Lund, där vi kommer att erbjuda Automationsingenjör robotik, Distributionselektriker, Elkraftsberedare och Javautvecklare till hösten 2019. Hett eftertraktade utbildningar med den senaste tekniken! Denna expansion innebär att Teknikhögskolan numera kommer att finnas på 12 orter runt om i Sverige.

Utbildningsutbud hösten 2019

27 yrkeshögskoleutbildningar till hösten

Teknikhögskolan har i och med denna tilldelning fått förtroendet att både starta helt nya YH-utbildningar och utbildningar vi bedrivit tidigare, som nu får ett kärt återseende. Det innebär att vi erbjuder 27 yrkeshögskoleutbildningar på 12 orter (eller distans) till hösten 2019.

Välkommen till Teknikhögskolan! Ansökan öppnar den 11 februari, med undantag för YH-utbildningarna vi bedriver i samarbete med Campus Varberg – dessa kan du ansöka till från den 15 mars.

Publicerad: 2019-01-29