Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter

På Teknikhögskolans fjärde Meetup i Göteborg medverkar Stephan Kaas Johansen. Stephan är utbildad civilingenjör inom telekommunikation och systemutveckling och har arbetat professionellt som .NET-utvecklare sedan 2004. Idag bedriver han konsultbolaget Nonsultant AB. Förutom det sitter han med i ledningsgruppen för Teknikhögskolans IT-utbildningar sedan 2013. Vi ringde upp Stephan för att höra hur han ser på framtiden för utvecklare.

Hej Stephan! Vad ska du föreläsa om på Meetupen?

– Meetup är en ”informell” träff för alla som har ett intresse i det aktuella ämnet, vill lära sig något nytt eller bara umgås. Den här kvällen kommer att handla om e-post, som fortfarande är den mest populära kommunikationsplattformen på internet. Hur jobbar man med e-post som utvecklare och hur undviker man att ens viktiga budskap hamnar som skräppost?

Hur ser du på framtiden för utvecklare och programmerare?

– Det är en marknad med stor efterfrågan av systemutvecklare och programmerare, både nu och på sikt. Alla organisationer har faktiskt ett behov av personer med en stark insikt i hur en dator fungerar och möjligheterna internet erbjuder. Ingen verksamhet i dagens samhälle kommer någonstans med sina expansionsplaner utan att en systemutvecklare på något sätt blandas in. De senaste åren har mjukvaruavdelningen gått från att ligga nere i källaren till att idag ligga precis intill ledningsingången. Här har Teknikhögskolan en fördel eftersom de studerande ofta kommer in i klassen med olika erfarenheter som de därefter kan kombinera med sin utbildning inom systemutveckling.

Programmeringsyrket är för alla som vill vara med och forma morgondagens verksamheter. Ett teknikintresse kan vara en fördel, men inget krav. I mina ögon handlar det i högsta grad om ett intresse i själva möjligheten som tekniken öppnar. Tekniken i sig är en detalj.

Liknande artiklar

Karin utbildar i frontend och projekt
31 mars, 2022 Intervju

Karin utbildar i frontend och projekt

Möt en av våra utbildare! Karin är verksamhetsutvecklare på Knowit och är en av dem som utbildar våra blivande .NET-utvecklare i Gävle.

Från studier i naturmedicin till backendutvecklare och molnarkitekt
5 mars, 2019 Intervju

Från studier i naturmedicin till backendutvecklare och molnarkitekt

Iris tog steget mot en ny karriär inom programmering. Idag har hon eget företag och arbetar...

Möt systemutvecklarna Marcus och Martin
30 mars, 2017 Intervju

Möt systemutvecklarna Marcus och Martin

2016 tog Marcus och Martin examen som systemutvecklare från Teknikhögskolan. Nu jobbar de båda på Ho...