"Ofta erbjuds LIA-studerande anställning efter examen. Det är win-win!"

Av: Alexandra Lovén

Möt en av alla våra engagerade LIA-handledare, Emil Mattisson, som till vardags arbetar som Branch Manager på logistik- och fraktbolaget DHL. Följ med när Emil berättar om hur LIA-studerande har en positiv inverkan på verksamheten och varför LIA är ett vinnande koncept för såväl arbetsgivare och studerande.

Genom LIA får vi som arbetsgivare och LIA-företag en direkt inblick i utbildningens kursprogram, men också vilken nivå de studerande ligger på när de ska ut och praktisera teori i verkligheten

– Emil Mattisson, Branch Manager DHL

Vad är fördelarna med att ta emot studerande på LIA?

– Det finns flera fördelar och de är inte att underskatta. Vi som arbetsgivare och LIA-plats får en direkt inblick i utbildningens kursprogram men också vilken nivå de studerande ligger på när de ska ut och praktisera teori i verkligheten.

– Vidare ser jag också det som ett samhällsansvar, att vi som företag säkerställer att studenternas LIA är högkvalitativ och erbjuder vår bransch en bra rekryteringspool. Men också att de studerande har goda förutsättningar och möjligheter den dagen de tar examen. Många gånger har LIA-studerande fått möjlighet till extrajobb, sommarvikariat eller anställning efter avslutad utbildning. Det blir win-win!

Hur har LIA-studerande haft en positiv inverkan på er verksamhet?

– De flesta studerande som vi har tagit in är "färska" inom transportbranschen. Men har ibland också tidigare erfarenheter från andra branscher. För oss har det inneburit att våra processer och arbetsmetoder blir granskade utifrån och med nya perspektiv och infallsvinklar.

LIA-praktikanter kommer in med andra perspektiv och kan ifrågasätta varför vi gör vissa saker och efter ett visst tillvägagångssätt. Det har hjälpt oss som företag att bli ännu bättre!

Finns det möjlighet för studerande att bli anställda hos er efter LIA-praktiken?

– Under de flesta åren faller examen ofta bra in med vårt sommarschema och när vår ordinarie personal har semester. Då behöver vi vikarier, vilket de flesta studerande uppskattar som en början. För de som presterat utomordentligt bra brukar det oftast generera någon form av anställning, antingen direkt där LIA varit förlagd eller inom andra delar av vårt bolag. Tyvärr kan vi inte alltid behålla så många vi hade önskat, men det brukar alltid lösa sig för den studerande med oss som god referens på CV:t.

Har du några tips till andra LIA-företag?

– Var ute i god tid och var tydlig med vad ert företag har att erbjuda. Se till att den som ska vara handledare är införstådd med vad uppdraget innebär utifrån båda parters förväntan och kravställning! Det kommer ta lite extra tid i anspråk till en början. Men i slutändan kommer både ni som företag och LIA-praktikanten utvecklats och fått med sig många värdefulla lärdomar och insikter.

Vill du passa på att lyfta något annat som berör LIA?

– Många universitetsutbildningar kopplat till transportlogistik saknar praktik och är 100% teoretiska. Högskolorna och yrkeshögskolorna erbjuder nästan uteslutande LIA-praktik av olika omfattning vilket är oerhört värdefullt för mig som chef, handledare och arbetsgivare.

Möt fler LIA-handledare & studerande ⭣

3 snabba med LIA-handledare Camilla Berger
12 september, 2024 Intervju

3 snabba med LIA-handledare Camilla Berger

Camilla lyfter fördelar med att ta emot studerande på LIA och vi delar med oss av våra bästa LIA-tips...

Från studerande CAD-ingenjör till framgångsrik karriär på AFRY...
3 september, 2024 Intervju

Från studerande CAD-ingenjör till framgångsrik karriär på AFRY...

Efter många år inom restaurangbranschen valde Emy att byta bana och utbilda sig till CAD...

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan
24 april, 2019 Intervju

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan

Andreas pluggade till logistiker på distans - något som var flexibelt i hans sits, då han...