Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Nytt startdatum för Automationsingenjör robotik i Göteborg

Nyhet - 04/18/2019

Tidigare i år fick vi besked från Myndigheten för yrkeshögskolan om vilka yrkeshögskoleutbildningar vi får lov att starta, igen eller för första gången. En av de YH-utbildningar vi fick beviljade att starta för första gången var Automationsingenjör robotik i Eskilstuna, Göteborg och Jönköping.

Nu har vi en förändring att uppmärksamma dig på som är intresserad av utbildningen i Göteborg.

Viktig information för Automationsingenjör robotik i Göteborg

Nytt startdatum

Automationsingenjör robotik i Göteborg har fått en framflyttad start, vilket innebär att den istället för en start i början av höstterminen 2019 kommer att starta i slutet av höstterminen, närmare bestämt i december. I övrigt kommer ingenting att vara förändrat.

Vad händer om jag har ansökt?

Har du redan ansökt till utbildningsstarten i Göteborg så ligger din ansökan kvar och är fortsatt giltig. Din ansökan, om du inte anger något annat i YH-antagning.se, är fortsatt aktuell för utbildningen men förändringen innebär enbart att urval, antagning och uppstart sker senare under höstterminen 2019.

Om du inte längre önskar vara en del av urvalet till utbildningen så behöver du logga in på ”mina sidor” i YH-antagning.se och trycka på knappen ”ange ej längre intresserad”.

Du kan läsa mer om behörighet och urval i YH-antagning.se, där du gjorde din ansökan.

Kan jag ansöka till decemberstarten?

Ja, ansökan är redan öppen till decemberstarten av utbildningen i Göteborg. Ansökan sker via YH-antagning.se, och du kan både läsa mer om utbildningen och ansöka här.

Vad händer om jag inte är behörig?

Är du intresserad av utbildningen, men saknar vissa kurser i behörighetskraven? Då kan du redan nu läsa in de kurser du saknar som en kortare preparandkurs hos oss eller via komvux i din hemkommun. Du kan läsa mer om behörighet här.

Framflytten av start gäller enbart Göteborg

Observera att framflytten av utbildningsstarten till december 2019 endast gäller för Göteborg. Utbildningen kommer att starta som planerat i Eskilstuna och Jönköping i augusti 2019.

Publicerad: 2019-04-18