Nya coronariktlinjer: Återgång till undervisning på plats

Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd som börjar gälla från den 1 juni innebär att rådet om att utbildningar för vuxna bör erbjuda distansundervisning upphör att gälla.

I linje med Folkhälsomyndighetens senaste bedömning planerar vi för att stegvis återgå till undervisning på plats. Detta måste dock ske under ordnade former och med hänsyn till rådande smittspridning. Vi kommer fortsatt säkerställa att lämpliga åtgärder vidtas för att undvika smittspridning av Covid-19. Det betyder att studerande stegvis kan återgå till undervisning på plats i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Detta innebär att vi kommer bjuda in årskurs ett till att påbörja sina studier på plats hos oss när höstterminen startar. Vi kommer sedan, stegvis, att fasa in årskurs två under kontrollerade former. Detta kan ta kortare eller längre tid. Ni kommer att få mer information ifrån er utbildningsledare om vad som gäller för just er klass beroende på lokala förutsättningar.

Vi kommer att anpassa verksamheten i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför reserverar vi oss för ändringar. Vid frågor är du välkommen att kontakta din utbildningsledare.

Liknande artiklar

Började studera i den rådande pandemin
17 mars, 2021 Intervju

Började studera i den rådande pandemin

Covid-19 har påverkat oss alla i olika utsträckning och allt fler har valt att börja studera. Erica, Walid och Magnus är tre av dem som här berättar om hur de landade i valet att börja...

Hur är det att läsa en YH-utbildning?
5 juli, 2020 Tips

Hur är det att läsa en YH-utbildning?

Hur är det att läsa en YH-utbildning jämfört med att plugga på universitet och högskola? Vi har prat...

Temporär förändring: distansundervisning för samtliga utbildningar
18 mars, 2020 Nyhet

Temporär förändring: distansundervisning för samtliga utbildningar

Regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla...