LIA-perioder under våren 2021

Nyhet - 12/07/2020

LIA, även kallat praktik, är en central del av en yrkeshögskoleutbildning. Det är en av sakerna som utmärker yrkeshögskolan. Och varje termin har vi flera klasser som går ut på LIA som står för lärande i arbete, hos företag över hela landet, ibland även internationellt. Beroende på hur YH-utbildningarna är upplagda och hur många år våra studerande pluggar hos oss så kan de ha en LIA-period som ofta är lite längre eller flera perioder under studietiden.

Företag tar emot studerande på LIA

Våra studerande söker själva sina LIA-platser hos de företag de är intresserade av, men du som företag kan också anmäla ditt intresse till att ta emot studerande på LIA. Det är en win-win situation, där företagen får in en eller flera extra resurser – helt kostnadsfritt och våra studerande bygger på sina praktiska färdigheter och får erfarenhet av sina kommande yrken och branscher. Man skulle kunna säga att det är som att låna kompetent arbetskraft från oss på Teknikhögskolan under ett par veckor.

Är du intresserad av att ta emot LIA-studerande?

Vill ditt företag anmäla intresse och bli ett så kallat LIA-företag? Släng iväg ett mejl eller telefonsamtal till den utbildningsansvarige. Specifika kontaktuppgifter hittar du under respektive utbildnings LIA-period(er).

LIA-veckor för olika utbildningar

Här kan du se vilka veckor som våra studerande från olika utbildningar kommer att vara ute på LIA. Den aktuella studieorten finns bredvid utbildningsnamnet inom parentes. Vissa är även distansutbildningar och då kan våra studerande bo på olika ställen i Sverige.

Observera att i vissa utbildningar är det flera klasser som går ut på LIA under våren. Därför kan det stå två perioder under en och samma utbildning.

Elkraftsingenjör (Västerås)

• Vecka 9-19

Kontakt för Elkraftsingenjör:

Sofia Karlsson
019-10 00 82 | sofia.karlsson@plushogskolan.se

Fastighetsingenjör (Västerås)

• Vecka 10-19

Kontakt för Fastighetsingenjör:

Sofia Karlsson
019-10 00 82 | sofia.karlsson@plushogskolan.se

Green Logistics Management (Distans/Jönköping)

• Vecka 15-24