Javautvecklare i Lund byter namn

Nytt utbildningsnamn för YH-utbildningen Javautvecklare i Lund har precis godkänts av Myndigheten för yrkeshögskolan. Numera heter programmet Fullstackutvecklare inriktning JavaScript. Varför? Det nya namnet speglar yrkesrollen bättre!

YH-utbildningar bygger på arbetsmarknadens behov och skapas i tätt samarbete med företag i branschen. Som alltid kan det ske förändringar på arbetsmarknaden vad gäller behov och krav. Därför arbetar vi på Teknikhögskolan ständigt med att fånga upp och identifiera utvecklingsmöjligheter tillsammans med våra ledningsgrupper, som består av representanter från arbetslivet. Detta gör vi både för våra befintliga YH-utbildningar och nya som vi ska söka om att få starta till Myndigheten för yrkeshögskolan.

Dialog med branschen ledde till beslut

Kim Leijon är utbildningsledare på Teknikhögskolan i Lund. Hon har fört dialoger med såväl ledningsgruppen som övriga branschföretag för att förankra beslutet om namnförändringen.

– Efter diskussioner med ledningsgruppen och i dialoger med branschen har vi kommit fram till att den kompetens man besitter efter examen är mycket bredare än det tidigare namnet uttryckt. Det har framkommit att utbildningen bäddar för en roll och kompetens som Fullstackutvecklare. Vi har därför beslutat att byta namn i Lund, från Javautvecklare till Fullstackutvecklare inriktning Java Script.

Vi är säkra på att namnbytet kommer göra de studerande mycket mer attraktiva, både för LIA-platser men också för arbetsmarknaden efter utbildningen.

– Kim Leijon, utbildningsledare Teknikhögskolan

Liknande artiklar

Så skapar vi en jämlik bransch inom IT och teknik
26 februari, 2020 Nyhet

Så skapar vi en jämlik bransch inom IT och teknik

Betydligt färre kvinnor söker sig till teknik- och IT-utbildningar, och även i sin tur till själva b...

Plugga till Java-utvecklare, ett av de bästa besluten i livet
14 mars, 2019 Intervju

Plugga till Java-utvecklare, ett av de bästa besluten i livet

Lena tog examen år 2017 och kort därefter fick hon ett jobberbjudande från företaget...

Jobbet bakom en YH-ansökan
22 januari, 2019 Nyhet

Jobbet bakom en YH-ansökan

Visste du att behovet på arbetsmarknaden styr utbudet av yrkeshögskoleutbildningar?