Återgång från temporär distansundervisning

Nyhet - 07/09/2020

Till hösten kommer vi öppna upp Teknikhögskolans lokaler för våra platsbundna utbildningar igen men självklart med anpassningar för trygghet och för att efterleva Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Efter en lång tid av distansundervisning för samtliga av våra klasser och hela Sveriges yrkeshögskolor, har nu regeringen och folkhälsomyndigheten gått ut med nya direktiv om att bl.a. yrkeshögskoleutbildning och högskola/universitet ska återgå till att undervisa i lokalerna, i den mån det är möjligt utifrån de riktlinjer som finns angivna av FHM.

Läser du en distansutbildning innebär detta ingen större förändring, utan du fortsätter med distansupplägget som vanligt. Närträffar kan komma att ske på skolan utifrån de förutsättningar som finns för att säkerställa att riktlinjerna följs.

Uppstarterna sker i möjligaste mån på plats, men såklart helt utifrån förutsättningarna på orten. För dig som är antagen kommer du få all information du behöver inför uppstart av din studerandeansvariga.

Om du är riskgrupp har vi såklart en distanslösning så att du kan delta i din utbildning som vanligt och känna att du kan vila tryggt i att det sker på distans.

Vi önskar er en riktigt härlig sommar nu innan studierna drar igång i höst!