Få hjälp att välja rätt utbildning

Nyhet - 11/12/2020

Är du osäker på vilken väg du kan ta för att kunna arbeta med ditt drömyrke i framtiden? Eller har du en specifik fråga kring behörighet eller tillgodoräknade poäng? Vi hjälper dig! Teknikhögskolan har hoppat på AcadeMedias initiativ Snackamedsyv.se, en smidig tjänst för studie- och yrkesvägledning online.

Det har visat sig att många är i behov av rådgivning kring yrkesval och möjliga karriärvägar, speciellt i dessa annorlunda tider. Snackamedsyv.se har tidigare endast vänt sig till grundskole- och gymnasieelever, men med denna nya satsning så erbjuds det studievägledning även till vuxenstuderande.

Gratis studievägledning online

Snackamedsyv.se erbjuder en digital typ av studievägledning, som fungerar som ett komplement till kommunernas traditionella vägledning. Du kan nämligen få hjälp med dina funderingar via telefon, videosamtal eller chatt – helt gratis. Detta gör tjänsten tillgänglig för alla som dessutom kanske tidigare tvekat till att boka ett fysiskt rådgivningsmöte.

Mer om Snackamedsyv.se

Hösten 2019 startades detta initiativ av studie- och yrkesvägledare för att hjälpa barn och unga att hitta rätt utbildning på ett smidigt vis. Den 1 juni 2020 drev AcadeMedia igenom ett pilotprojekt med Snackamedsyv.se, som gjorde det möjligt även för vuxna studerande att vända sig till hemsidan för rådgivning. Teknikhögskolan är en del av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag och vi är väldigt stolta över denna tjänst som kan erbjuda vägledning igenom utbildningsdjungeln till fler.