Elnätsprojektör blir distansutbildning

Nyhet - 01/23/2020

Elnätsprojektör har tidigare varit en platsbunden utbildning, men nu står det klart att upplägget görs om till distansstudier!

Förra året fick vi besked från Myndigheten för yrkeshögskolan med ett beviljande som innebar att vi för första gången fick starta yrkeshögskoleutbildningen Elnätsprojektör. Det är en ettårig YH-utbildning som bedrivs från Teknikhögskolan i Lund med start i augusti 2020, för dig som har yrkeserfarenhet från el- eller energibranschen. Och nu gör vi om utbildningsformen till distans!

Eftersom Elnätsprojektör numera är en distansutbildning kan du bo var som helst i Sverige och plugga. Kanske jobbar du nu som distributionselektriker eller montör inom branschen, och kan tänka dig att kombinera arbete och studier för att vidareutvecklas och få en högre position i branschen?

– I energibranschen råder det brist på elnätsprojektörer över hela landet. Genom att ändra studieformen till ett distansupplägg, hoppas vi kunna skapa bättre förutsättningar för fler personer att vidareutvecklas inom området, säger Ulrika Delin, utbildningsansvarig vid Teknikhögskolan.

Kort om utbildningen

Elnätsprojektör är den perfekta utbildningen för dig som jobbar i branschen och vill utveckla dina kunskaper, för att kunna ta på dig en ledarroll med kompetens inom planering och projektledning.

Utbildningen läser du på heltid under ett år med digitala föreläsningar och självstudier, och vid cirka 6-8 tillfällen kommer det att vara obligatoriska moment på plats hos Teknikhögskolan i Lund. Och självklart är den kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Att sträva framåt och kompetensutvecklas är alltid bra och din arbetsgivare håller förmodligen med. Efter examen kan du arbeta som bland annat eldriftsledare, elkraftsberedare, elkrafttekniker, elnätsprojektör och projektledare inom elkraft. Ta chansen! Ansökan till höstens utbildningsstart öppnar den 3 februari.

Publicerad: 2020-01-23