Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ansökningswebben öppen för sena anmälningar

Nyhet - 05/12/2020

Missade du att söka till någon av våra yrkeshögskoleutbildningar som startar i höst? Det behöver inte vara kört, vi har öppnat för sen anmälan för ett par av våra YH-utbildningar!

Den 5 maj var sista ansökningsdagen för dig som vill plugga till höstterminen 2020. Men nu har vi öppnat upp möjligheten för dig som missade att skicka in din ansökan, att kunna göra en sen anmälan!

Vad är en sen anmälan?

Ja, vad är egentligen en sen anmälan? En sen anmälan ser ut precis som en ansökan, men med undantaget att den kommer att granskas i mån av plats på utbildningen. Det betyder att du fortfarande kan söka till utbildningen med chans att bli antagen! De sena anmälningarna granskas i inkommen ordning, därför är det alltså med fördel att lämna in din sena anmälan så snart du tagit beslut. Särskilt eftersom utbildningar som är öppna för sen anmälan stänger löpande, så vänta inte för länge med att skicka in din ansökan. Här kan du läsa mer om vad sen anmälan innebär.

När kommer antagningsbeskedet?

För alla de som ansökt före 5 maj 2020 så kommer ett antagningsbesked senast 18 juni. Men för dig som gör en sen anmälan så kommer din ansökan att granskas vid mån av plats. Det innebär att det kan dröja något längre innan du får återkoppling kring din ansökan. Vi antar/behandlar sena anmälningar löpande vilket innebär att det inte finns ett specifikt datum för när sena anmälningar får sitt antagningsbesked. Men det är smart att hålla utkik i sin mejl -vi brukar rekommendera att man under sommaren håller ett extra öga där eftersom vi kontaktar dig i yh-antagning.se och du aviseras om nya meddelanden i systemet genom mejladressen du uppgett. Får du ett mejl om nytt meddelande i yh-antagning, ja då är det dags att logga in och kika!

Följande YH-utbildningar kan du fortfarande söka:

IT

Bygg och anläggning

El och energi

Teknik

Alla våra yrkeshögskoleutbildningar är CSN-berättigade.

Observera att ”sen anmälan” innebär att vi behandlar inkomna ansökningar i prioriterad ordning och i mån av plats. Detta innebär även att ansökningswebben kommer att stängas löpande – så passa på och sök redan nu!

Välkommen att lämna in din sena anmälan!