Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Amazon Web Service på besök hos Teknikhögskolan i Västerås

Nyhet - 07/30/2019

Tidigare i våras fick Teknikhögskolan i Västerås finbesök i form av Amazon Web Service med anledning av deras stora rekryteringsbehov.

Rollups för Teknikhögskolan och Amazon Web Service

Stor gästföreläsning

Besöket lockade många studerande och samtliga på Teknikhögskolan i Västerås, Eskilstuna och Örebro samt systerskolan Affärshögskolan i Västerås var inbjudna. Vi pratar alltså om blivande elkraftsingenjörer, automationsingenjörer, fastighetsingenjörer, elektronikingenjörer, logistiker och inköpare.

Amazon Web Service representerades av sju anställda, varav en flög hela vägen till Sverige från Irland för detta tillfälle. De presenterade sin verksamhet, vad ett webbcenter är och varje enskild anställd som hade olika yrkesroller berättade om vilken typ av kompetens som de behöver rekrytera.

Kanske tror man att ett webbcenter endast har med IT att göra, men det stämmer inte. Till en sådan stor anläggning behöver man många olika typer av yrkesroller, som exempelvis kan ansvara för och sköta energi- och eldriften av anläggningen. Där passar bland annat våra elkraftsingenjörer, automationsingenjörer och fastighetsingenjörer in perfekt eftersom de har kunskap i ellära, som är en av delarna de söker.

Vi vill rikta ett stort tack till Amazon Web Service och alla som deltog under denna fantastiska eftermiddag!