Allt du velat veta om Agil projektledare

FAQ - 08/08/2019

Du som läser det här, har troligtvis redan lusläst vår information om distansutbildningen Agil projektledare som du finner här, och nu vill du kanske dyka djupare i utbildningens upplägg och förutsättningar.

Genom serien ”allt du velat veta om” får du ingående information om en specifik utbildning med svar på alla möjliga tänkbara frågor sammanfattade av våra kunniga studerandeansvariga och utbildningsansvariga.

Hur är utbildningen upplagd?

Agil projektledare är en distansutbildning som du läser på deltid, 50 %, under 1,5 år. Under studietiden är det cirka nio obligatoriska träffar på Teknikhögskolan i Karlstad där varje träff är över dagen. Varje delkurs avslutas med hemtenta eller inlämningsuppgifter.

Hur fungerar det med föreläsningar på en distansutbildning?

Föreläsningarna sker via Skype, och de spelas även in, så har du inte möjlighet att delta under livetillfället kan du ta del av dem i efterhand. De digitala föreläsningarna sker oftast 2-3 dagar i veckan där varje tillfälle är cirka 1-2 timmar.

Pluggar man själv eller i grupp?

Under utbildningen studerar du både i grupp och individuellt. Under grupparbetena försöker vi att dela in grupperna utifrån var man bor, så att man på ett smidigt sätt ska kunna träffas och plugga tillsammans.

Går det att läsa utbildningen på plats istället för på distans?

Nej, utbildningen och läroplanen är upplagd på ett sådant sätt som är anpassat för distansstudier.

Kostar det något att läsa utbildningen?

Nej, Agil projektledare är kostnadsfri och CSN-berättigad, vilket innebär att du kan ansöka om studiemedel från CSN.

Går det att kombinera utbildningen med jobb?

Ja. Vi har flera personer som tidigare läst utbildningen och arbetat på heltid vid sidan av studierna. Dock kräver denna kombination fokuserad läsning och god planering då studietakten fortfarande är 50 %.

Vad betyder det att jag behöver ha erfarenhet inom projektarbete?

Du behöver inte ha projekterfarenhet från just IT-branschen. Nuförtiden finns agila metoder inom alla sektorer, så det kan vara erfarenhet från vilka sektor som helst. Antingen inom ett projekt som projektdeltagare eller som projektledare.

Vad leder utbildningen till?

Efter utbildningen får du ett examensbevis. Vi kan sedan hjälpa till med info om olika certifieringar ifall du som studerande är intresserad.

Jag saknar behörighet. Hur gör jag?

Det finns många sätt att räknas som behörig till en yrkeshögskoleutbildning. Exempelvis kan du läsa in kurser du saknar på komvux eller som kort preparandkurs hos oss. Kanske har du annan erfarenhet som kan motsvara det som krävs för att bli antagen? Då finns något som kallas för ”reell kompetens” och ”20-procentsregeln”. Läs mer om det och hur du kan bli behörig här.

Publicerad: 2019-08-08