Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Välkommen till Teknikhögskolans nyhetsrum! Här har vi samlat alla våra nyheter, intervjuer och kommande event men även tips och inspiration för dig som studerar hos oss eller har tagit examen.

Spana in våra nyheter för att ha koll på det senaste som händer hos oss! Vill du få en inblick i hur det är att plugga hos oss så ska du definitivt läsa en eller två intervjuer med våra studerande. Vi har även en del intervjuer med företag och ledningsgruppsmedlemmar som är med och skapar samt kvalitetssäkrar våra YH-utbildningar.

On top of that, så anordnar vi en hel del event så som informationsträffar, nätverksdagar och Meetups – både i våra lokaler och online, så om du inte vill missa vad som händer härnäst och som du kan vara med på; gå in och kika på Event-fliken! Förutom det, så är vi även med på olika mässor och inför dessa så lägger vi upp info om det också så att du vet var du kan träffa på oss på olika orter runt om i Sverige.

Pressrum

Följ AcadeMedia (som vi på Teknikhögskolan är en del av) på Via TT för att vara säker på att inte missa några av våra pressmeddelanden.


Elektriker är inte de enda som jobbar med el Featured blid Intervju

17/12/2020

Elektriker är inte de enda som jobbar med el

Oscar tog examen som distributionselektriker innan sommaren. Han hade länge varit intresserad av elteknik, men ville inte bli en "vanlig elektriker". Och det finns ju andra yrkesgrupper som jobbar med el på olika sätt! Här berättar han om sin resa mot en karriär i energibranschen.

Projektarbete i CAD – Från idé till färdig produkt Featured blid Intervju

26/11/2020

Projektarbete i CAD – Från idé till färdig produkt

Alice, Fredrik och David som pluggat till CAD-konstruktörer har tillsammans tagit fram och utvecklat en helt unik produkt på marknaden – en exklusiv shaker. Här berättar de om hur planeringsprocessen och CAD-ritandet gick till samt hur det är att läsa CAD-utbildningen.

Elektronikingenjörer på väg ut i arbetslivet Featured blid Intervju

04/08/2020

Elektronikingenjörer på väg ut i arbetslivet

Vi har träffat Adam och Harman som studerar till elektroingenjörer på Teknikhögskolan. När vi träffade dem hade de en examen som närmade sig och det var fullt fokus på distansstudier, LIA och examensarbete för killarna. Här berättar dem om utbildningen, framtiden och ger sina bästa tips för den som vill läsa samma utbildning.

Chef i en mansdominerad bransch Featured blid Intervju

23/06/2020

Chef i en mansdominerad bransch

Bygg och anläggningsledar- utbildningen hjälpte Emmalena ta steget från arbetsledare till chef på Plåtslageri1. Med 10 år på taken bakom sig blickar Emmalena nu framåt och ser en plåtslageri-bransch med säkrare rutiner, mindre utsläpp och en jämnare könsfördelning.

Årets stipendier till nyexaminerade Bygg och anläggningsledare Featured blid Intervju, Nyhet

05/06/2020

Årets stipendier till nyexaminerade Bygg och anläggningsledare

Stipendier delas årligen ut till engagerade studerande av Byggföretagen. Läs vidare för att se vilka som fick årets stipendier på årets examensfirande för Bygg och anläggningsledarna.

Joakim Wassberg om Pythonutvecklare med inriktning AI Featured blid Intervju

25/03/2020

Joakim Wassberg om Pythonutvecklare med inriktning AI

Pythonutvecklare med inriktning AI är en ny utbildning för oss på TH, men den är också helt unik inom hela yrkeshögskolan. Vi snackade med en av utbildarna om yrkesrollen, utbildningens upplägg och vad den leder till efter examen.