Nyhetsrum

Välkommen till Teknikhögskolans nyhetsrum! Här har vi samlat alla våra nyheter, intervjuer och kommande event. Nyheter är sådant som är intressant, viktigt och aktuellt. Intervjuer är ofta gjorda med våra studerande, men även med företag, ledningsgruppsmedlemmar och våra medarbetare. Vi anordnar också en hel del event, som vi samlar här så att du inte missar information om vad som händer härnäst, så som informationsträffar, mässor, nätverksdagar och mycket mer!

Pressrum

Följ Plushögskolan AB (som TH är en del av) på Via TT för att vara säker på att inte missa några av våra pressmeddelanden.

Joakim Wassberg om Pythonutvecklare med inriktning AI Featured blid Intervju

25/03/2020

Joakim Wassberg om Pythonutvecklare med inriktning AI

Pythonutvecklare med inriktning AI är en ny utbildning för oss på TH, men den är också helt unik inom hela yrkeshögskolan. Vi snackade med en av utbildarna om yrkesrollen, utbildningens upplägg och vad den leder till efter examen.

Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter Featured blid Intervju

29/01/2020

Programmerare och systemutvecklare formar morgondagens verksamheter

Stephan Kaas Johansen är utbildad civilingenjör och .NET-utvecklare, och arbetar med våra IT-utbildningar i Göteborg. Han ser ljust på framtiden för utvecklare och menar att ingen organisation klarar sig utan den sortens kompetens.

Thomas blev konstruktör på två år Featured blid Intervju

19/11/2019

Thomas blev konstruktör på två år

Thomas tog examen från utbildningen Piping Engineer för över fyra år sedan. Idag arbetar han som konstruktör på Westerfors & Medbo.

Från utbildningsledare till studerandeansvarig och utbildningsansvarig Featured blid Intervju

07/10/2019

Från utbildningsledare till studerandeansvarig och utbildningsansvarig

Inom yrkeshögskolan finns yrkesrollen ”utbildningsledare”, men vid årsskiftet 2017/2018 valde Plushögskolan AB (där Teknikhögskolan ingår) att dela upp rollen i två. I den här artikeln ser vi uppdelningen av utbildningsledarrollen från våra medarbetares perspektiv.

Från frisör till produktionsledare inom bygg och anläggning Featured blid Intervju

19/07/2019

Från frisör till produktionsledare inom bygg och anläggning

Horiye flyttade till Sverige som tioåring. Nu, nästan 30 år senare, är hon på väg mot en karriär som produktionsledare inom bygg- och anläggningsbranschen.

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan Featured blid Intervju

24/04/2019

Logistikutbildning på distans blev flexibelt för småbarnspappan

Andreas pluggade till logistiker på distans - något som var flexibelt i hans sits, då han kunde kombinera utbildningen med både jobb och familj.