Välkommen till Teknikhögskolans nyhetsrum! Här har vi samlat alla våra nyheter, intervjuer och kommande event. Du hittar även tips och inspiration för dig som studerar eller har tagit examen.

Spana in våra nyheter för att ha koll på det senaste som händer hos oss! Under Event hittar du bland annat information om hur du kan träffa oss på kommande informationsträffar, mässor och Meetups. Vill du få inblick i hur det är att plugga hos oss? Då ska du definitivt läsa en eller två intervjuer med våra studerande. Vi har även intervjuer med företag och ledningsgruppsmedlemmar som är med och skapar våra YH-utbildningar.

Pressrum

Vill du vara säker på att inte missa några av våra pressmeddelanden? Följ AcadeMedia på Via TT (som Teknikhögskolan är en del av).


Irina läste till automationsingenjör, fick jobb på Siemens Featured blid Intervju

09/09/2021

Irina läste till automationsingenjör, fick jobb på Siemens

Irinas teknikintresse växte fram under gymnasiet och efter studenten valde hon att plugga till Automationsingenjör i Linköping. Idag jobbar hon som styrsystemkonstruktör på Siemens och berättar om hennes erfarenheter från branschen!

Datacentertekniker gynnas av IT-branschens stora tillväxt Featured blid Intervju

27/05/2021

Datacentertekniker gynnas av IT-branschens stora tillväxt

Den kraftiga tillväxten av datacenter har skapat ett stort behov av utbildade tekniker. Vi har träffat ett av företagens VD som har varit med och utformat YH-utbildningen Data Center Technician (DCO). Här berättar Åsa Wikensten om teknikeryrket i IT-branschen.

Steve blev kvalitetschef efter processoperatörsutbildning Featured blid Intervju

24/05/2021

Steve blev kvalitetschef efter processoperatörsutbildning

Från processoperatörsutbildningen till ett chefsjobb. Det gick snabbt för Steve att karriärklättra efter examen. Idag arbetar han som kvalitetschef och sitter med i ledningsgruppen för YH-utbildningen Processoperatör livsmedel. Här berättar han om yrket!

Efter 25 år lämnade Johan industrin för en karriär som mätningsingenjör Featured blid Intervju

27/04/2021

Efter 25 år lämnade Johan industrin för en karriär som mätningsingenjör

När Johan närmade sig 50 år bytte han riktning i sin karriär. Han började studera till Mätningsingenjör i Göteborg. Idag är han snart färdigutbildad och har redan säkrat ett jobb som mätare. Här kan du läsa om hans karriärväxling och få svar på tre snabba frågor!

VD för Teodoliten: 1410 mil järnväg kräver fler mätningsingenjörer Featured blid Intervju

16/04/2021

VD för Teodoliten: 1410 mil järnväg kräver fler mätningsingenjörer

Anders Öryd sitter med i ledningsgruppen för Mätningsingenjör järnväg. Han har själv arbetat som mätningsingenjör i 14 år innan han till slut blev VD för mätkonsultbolaget Teodoliten. Vi ringde upp honom för att prata lite om yrkesrollen och det ökande behovet av mätningsingenjörer som är specialiserade på järnväg.

Att börja studera i en pandemi Featured blid Intervju

17/03/2021

Att börja studera i en pandemi

Covid-19 har påverkat oss alla i olika utsträckning och allt fler har valt att börja studera. Erica, Walid och Magnus är tre av våra studerande som började plugga på grund av pandemin. Här berättar de mer om hur de landade i valet att börja läsa en YH-utbildning.